Reklam SMS'lerindeki o tuzağa düşmeyin!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan'dan telefonlara gönderilen reklam içerikli SMS'ler ile ilgili önemli bir uyarı geldi.

Reklam SMS'lerindeki o tuzağa düşmeyin!

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan'dan vatandaşlara siber güvenlik konusunda herkesin çok dikkat etmeleri gereken bir hatırlatma geldi.

Sayan, istenmeyen SMS'lerde listeden çıkmak isteyen vatandaşlardan TC kimlik numarası talep edildiğini belirterek "Bu bir tuzak. Listeden çıkayım derken TC numaranızı kaydediyorsunuz" dedi.

Sayan, telekomünkasyon sektörünün üzerindeki vergi yükünün kalem sayısı yönünden azaltılmasını istedi.

"YENİ TEKNOLOJİLER YAŞAM BİÇİMİNİ ETKİLİYOR OLACAK"

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED) ev sahipliğinde Bilgi Toplumu ve Dünya Telekomünikasyon Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.
Birçok yeni teknolojinin, ilerleyen süreçte üretim yapma ve yaşam biçimini çok yakından etkiliyor olacağını vurgulayan Sayan, güçlü haberleşme ve iletişim altyapısının önünü açacak şekilde çalışmaları gerektiğini bildirdi.

Bilgi Toplumu ve Telekomünikasyon Günü'nün bu yıl “Sosyal Etki İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Girişimciliği” teması ile gerçekleştirildiğini ifade eden Sayan, bilgi ve iletişim teknolojisi girişimcilerinin, sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlama konusundaki özel rolüne vurgu yapması nedeniyle çok isabetli seçilmiş bir tema olduğunu kaydetti.