Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İSTKA 2021 yılı Destek Programı" tanıtım toplantısına katıldı.
Varank, toplantıda yaptığı konuşmada, yapılan çalışmalarda "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla kapsayıcı ve bütüncül bir politika çerçevesi ortaya koyduklarını belirterek, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmayı hedefleyen bölgesel kalkınma politikalarının da bunun önemli bir unsuru olduğunu vurguladı.
Bölgelerin potansiyellerinden, kendine has özelliklerinden faydalanarak Türkiye'nin her bir köşesini cazibe merkezi haline getirmek istediklerini ifade eden Varank, kalkınma ajanslarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin dört bir yanına eser ve hizmet kazandırma" vizyonunun bir parçası olarak kurulduklarını söyledi.
Bakanlığa bağlı 26 kalkınma ajansı ile kuzeyden güneye, doğudan batıya şehirlerin ihtiyaç ve yetkinliklerini gözeterek özgün projeler hayata geçirdiklerini anlatan Varank, şunları kaydetti:
"İstanbul Kalkınma Ajansı da İstanbul'un sahip olduğu imkanları ortak akıl ve iş birliğiyle kalkınma odaklı kullanmak için 2009 yılında faaliyete geçti. Kuruluşundan bugüne kadar şehirdeki 842 projeye 1,2 milyar liralık destek sağladı. Bugüne kadar Ajansımızın desteğiyle hayata geçen birçok yenilikçi ve örnek proje Türkiye genelinde de uygulama alanı buldu.
Şimdi, İstanbul Kalkınma Ajansı vasıtasıyla 10 yılda imza atılan başarılı işlerin sayısını önümüzdeki dönemde çok daha yukarılara taşımaya niyetliyiz. İstanbul Kalkınma Ajansının 2021 yılı Destek Programları'nı bugün açıklıyoruz. Hedeflerimize giden yolda İstanbul için 4 Mali Destek Programı, 1 Fizibilite Desteği ve 1 Bölgesel Girişim Fonu çağrısı olmak üzere 6 program hazırladık. Toplamda 458 milyon lira tutarında bir kaynağı İstanbul'umuza tahsis ediyoruz. "
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: İstanbul'da her projeye asgari 500 bin lira ila 2 milyon lira arasında hibe vereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, İSTKA'nın 2021'deki 4 mali destek programı kapsamında, her bir projeye asgari 500 bin lira ila 2 milyon lira arasında hibe verileceğini bildirdi.
Diğer Güncel Haberler Haberleri

Mutfak alışverişi iyiden iyiye cep yaklamaya başladı. Vatandaş yüzde 25'e yakın artan fiyatlardan şikayetçi, üreticinin dilinde ise maliyet artışları var.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre 2020 yılında Türkiye'de 102 bin 794 şirket ve kooperatif kurulurken, 15 bin 349 şirket ve kooperatifte kapandı.

Koronavirüs salgınının etkileriyle yumurtada üretimin düşmesi, buna karşılık iç talebin artması fiyatlarda artışa yol açtı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kovid-19 salgını nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde küresel petrol talebinde daralma olabileceğini duyurdu.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), beyaz eşyada Türkiye satışlarının 2020 yılında pandemi koşullarına karşın bir önceki yıla kıyasla yüzde 16 oranında...

StratejiCo ile ERA işbirliğinde gerçekleştirilen araştırmaya göre yüzde 44 aşı yaptırmayı düşünmüyor, yüzde 56 ise yaptıracağını belirtiyor. Aşıya erişim ve aşılama...