Şişecam, Trakya Cam ve Anadolu Cam'da hisse satışı yapacak!

1 ay önce Soda Sanayii hissesi satan Anadolu Cam ve Trakya Cam'ın bu defa kendi hisseleri satışa çıkacak. Hedef ise iki şirkette dolaşımdaki hisselerin yarısını yabancı yatırımcılara satmak!

Şişecam, Trakya Cam ve Anadolu Cam'da hisse satışı yapacak!

Trakya Cam ve Anadolu Cam hisseleri ana hissedarı Şişecam tarafından yabancı yatırımcılara satılacak.
Geçen ay her iki şirket Soda Sanayii'de sahip oldukları şirket sermayesinin yaklaşık yüzde 13'üne denk gelen hisseleri 4.50 TL hisse fiyatı üzerinden aralarında Morgan Stanley, Franklin Templeton gibi devlerin de bulunduğu 41 yatırımcıya satmıştı.
Şişecam'ın Anadolu Cam sermayesindeki payı yüzde 79.11 seviyesinde. 2016 ilk çeyreğini 254 milyon TL karla kapatan Anadolu Cam'ın ödenmiş sermayesi ise 444 milyon TL seviyesinde.
Trakya Cam'ın 895 milyon TL'lik ödenmiş sermayesi içinde ise Şişecam'ın payı yüzde 69.38. Trakya Cam 2016 yılı ilk çeyrek bilanço dönemini 68 milyon TL karla kapatmıştı.

HEDEF HALKA AÇIK HİSSELERİN YARISINI YABANCILARA SATMAK
Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Ahmet Kirman, her iki şirkette de asıl hedeflerinin dolaşımdaki hisse senetlerinin en az yarısını uluslararası yatırımcılara satarak güçlü bir sermaye tabanı oluşturmak.
Anadolu Cam'ın halka açık hisselerinin oranı yüzde 20.88. Trakya Cam'ın halka açık hisse oranı ise yüzde 30.22. Yani her iki hissede de halka açık hisselerin yarısının uluslararası yatırımcılara satılabilmesi için nominal değerleri toplamı 181 milyon 588 bin 100 TL olan hisse senedinin satılması gerekiyor.
Bu da mevcut piyasa değerleri üzerinden yaklaşık 395 milyon TL'lik bir satış anlamına geliyor.
Fakat Anadolu Cam ve Trakya Cam'ın, geçen ay Soda Sanayii hisse senetlerinde benzer bir satış yaparken piyasa değerinin altında bir fiyatla satış gerçekleştirdiğine de unutmamak gerekiyor.

PAŞABAHÇA HALKA ARZI İÇİN FIRSAT KOLLUYOR
Kirman, Anadolu Cam ve Trakya Cam hisselerinin satışının ne zaman yapılmasının planlandığıyla ilgili bir tarih vermekten kaçındı. Fakat Paşabahçe'nin halka arzınının gündemde olduğunu söyledi. Kirman, bu halka arz için piyasa koşullarının en iyi olacağı dönemi beklediklerini de belirtti. Yani Paşabahçe halka arzını Şişecam, global risk iştahının yüksek olduğu dönemde gerçekleştirecek.

Kirman, Brexit referandumunun kendi planlarını değiştirmediğini, fakat Avrupa Birliği'nden yeni bir çıkış daha olursa o zaman planlarını gözden geçireceklerini açıkladı.

Peki Soda Sanayii hisseleri ne zaman ve nasıl satılmıştı?