Türk Telekom'un ilk gözbebeği TT175

Türk Telekom Grubu Entegre Bağlantı Yönetimi Direktörü Baran Yurdagül, TT175'i Teknolojioku.com Genel Yayın Yönetmeni Kaan Arlı'ya anlattı.

Türk Telekom'un ilk gözbebeği TT175

Yeni ürettikleri telefonla bir devrin kapanıp yeni bir devrin başladığını anlatan Baran Yurdakul " Avea markalı telefonlar artık çok eskidi. Bundan sonra TT markalı cihazlarımızı pazara sunuyoruz" dedi. Baran Yurdakul, TT175 için çarpıcı ifadeler kullandı.

TÜRK TELEKOM'DAN 175. YILA ÖZEL CEP TELEFONU

TT175 isminin nereden geldiği konusuna da değinen Yurdakul TT175'in Türk markalı bir telefon olduğunu, teknolojiyi tarza dönüştüren bir model olduğunu belirterek "İsmi hem Türk Telekom hem de tasarım ve teknolojiden geldiğini söyledi. Türk Telekom'un geçtiğimiz günlerde 175. yılını kutladığını hatırlatan Yurdakul markadaki 175 rakamının da buradan geldiğini dile getirdi. Yurdakul "Telefon, Türk Telekom'un 175. yılına özel bir telefon olduğu için bu ismi verdik. " dedi.

Türk Telekom'un ilk gözbebeği TT175 - Resim: 1

PARMAK İZİ OLAN TEK TÜRK TELEFONU

Telefonun tasarımıyla ilgili ayrıntılara da değinen Yurdakul, "Tasarım bizim için çok önemli. Türkiye'de üretilen cihazlar içinde içinde Türk kelimesi geçen ender cihazlardan biri olan TT175 üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Piyasadaki muadillerinden tasarımda farklılıklar var. En büyük farklılık da metal tasarım olmasıdır. Cihazın ekranı 5.5 inç ve Full HD. Performans ve diğer özelliklerde de çok farklı ayrıcalıkları var."

TT175'i diğer telefonlardan ayıran bir başka özellikle de parmak izi okuyucusu olması. Yurdakul, operatör telefonlarda böyle bir özelliğin ilk kez kullanıldığını ayrıca bu fiyat bandında parmak izi özelliği olan tek telefonun TT175 olduğuna dikkat çekti..

TT175'TE DİKKAT ÇEKİCİ ÖZELLİKLER

TT175'in Parmak izi sensörü 0.5 saniyede işlev görüyor. Telefon ayrıca 13 mp ön, arka kamera 5 mp'lik kameraya sahip. Telefonu ayrıcalıklı kılan bir başka özellik de profesyonel kamera, ve selfi kameraları için özel yazılımlar bulunması.
Telefon ayrıca performansının yüksek olması için çok özel bir launcher uygulaması ile geliyor.

Haberin detayı için Teknolojioku.com'a tıklayınız