Turkcell'den iki hamle geldi

Turkcell katılım finansman şirketi kurma kararı alırken; borsada işlem gören şirket paylarının geri alımı için de azami 150 milyon liralık fon ayıracağını duyurdu.

Turkcell'den iki hamle geldi

Turkcell dün akşam KAP'a yaptığı açıklamada, başlangıç sermayesi 35 milyon lira olacak katılım finansman şirketi kurma kararı aldığını duyurdu.

Turkcell KAP'a yaptığı bir diğer açıklamada ise, SPK'nın pay geri alımına yönelik kararı çerçevesinde, şirket paylarının geri alımını gerçekleştirmek üzere şirket yönetimini yetkilendirdiğini belirtti.

SPK geçen hafta halka açık şirketlerin herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarını geri alabileceklerini duyurmuştu. Bunun ardından Turkcell, SPK kararı çerçevesinde yönetim kurulu kararına bağlı olmak kaydıyla hisse geri alımı yapmayı değerlendirdiğini açıklamıştı.

Turkcell'den dün akşam KAP'a yapılan açıklamaya göre, Turkcell'in geri alım için ayıracağı azami fon tutarı 150 milyon TL olacak, geri alınacak azami pay sayısı bu tutarı geçmeyecek şekilde belirlenecek.

Açıklamada ayrıca, söz konusu fon tutarı içinde kalmak koşuluyla şirketin tahvilleri ile ilgili yönetimin belirleyeceği fiyat ve seviyelerden alım, satım veya itfa işlemlerinin gerçekleştirilmesine de karar verildi.