Turkcell: Digitürk'le maç yayınında işbirliği yapabiliriz!

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, futbol naklen yayın ihalesine girebileceklerini söyleyip Digitürk'ün Katarlı yeni sahibine de mesaj gönderdi: Digitürk'ün yayını küçük ekranlara ulaştırma şansı yok. İşbirliği yapabiliriz!

Turkcell: Digitürk'le maç yayınında işbirliği yapabiliriz!

Turkcell Digitürk'ün Katarlı sahibine işbirliği mesajı gönderdi.
Futbol endüstrisine yatırım için naklen yayın ihalesine girebileceklerini söyleyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yayıncı kuruluş Digitürk'e gollük pası da Fransa'dan verdi.
Türk insanının futbolla içiçe yaşadığına ve futbolu her an her yerde izlemek istediğine dikkat çeken Terzioğlu, mobil futbol yayını için naklen yayın ihalesine girebileceklerini fakat mevcut yayıncı kuruluş Digitürk ile de işbirliği yapılabileceğini söyledi.

"IP TV İLE DİGİTÜRK'Ü CEPLERE TAŞIRIZ"

Terzioğlu, "Kastettiğiniz Digiturk'le ihalede işbirliğine gitmek mi" sorusuna "Digiturk bugün itibarıyla özellikle uydu kanalını kullanarak şifreli yayın yapan bir kuruluş. Digiturk'ün elindeki imkânlarla küçük ekrana bu yayını ulaştırma olanağı yok. İnsanların her ortamda bu içeriğe ulaşabilme hakkı olmalı. Şu anda bizimle işbirliği yapılması en doğru çözüm olur. Digiturk'le bu süreç içinde işbirliği yapılabilir. Mobil yayıncılık anlamında biz kesinlikle bu içeriği müşterilerimize ulaştırmayı arzu ediyoruz. IP TV platformunu kullanarak evlere de ulaştırmak istiyoruz. Bu alanlarda işbirlikleri yapabiliriz" cevabını verdi.

Mayıs 2013 tarihinden itibaren TMSF tarafından yönetilen Digiturk’ün satışı gerçekleşmişti. Katarlı işadamı Nasser Al-Khelaïfi’nin sahibi olduğu beIN Media Group, Digiturk’ü satın aldığını açıklamıştı. Satışın kaç paraya gerçekleştiği resmi olarak belirtilmezken, Digiturk için ödenen bedelin borçlarıyla birlikte 1.4 milyar dolar olduğu kulislere yansımıştı. Yayın ihalesine bir yıl kala gerçekleşen satışı bazı kesimler ‘sürpriz’ diye yorumlamış, ihalenin kaybedilmesi durumunda platformu bırakacak muhtemel aboneler nedeniyle Katarlı grubun ciddi bir risk aldığına dikkat çekmişti.

SERGEN MOBİLDE 5 KAT DATA TÜKETTİRİYOR!
Kaan Terzioğlu futbolun mobil uygulamadaki yeriyle ilgili çarpıcı bir de örnek verdi: “Mesajlaşma servisimiz BiP’te ilave medya uygulamalarımız da var. Bu uygulamanın içeriklerinden biri de Sergen Yalçın’ın yaptığı futbol sohbetleri. Ne zaman Sergen bir video gönderiyor, bizim data tüketimimiz 5’e katlıyor. Gerçekten çok enteresan. Sergen bunları duyunca bize fiyatını arttırmasın aman.”
Süper Lig maçlarının yayın hakları 2001 yılından bu yana Digiturk’un elinde. Digiturk, 2010’daki son ihalede yaklaşık 2 milyar dolarlık en yüksek teklifi vererek 5 yıl süreyle yayın haklarını satın almıştı. Bu süre daha sonra ihalesiz bir şekilde uzatılmıştı. Digiturk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Biz her sezon için TFF’ye yıllık KDV dahil 400 milyon dolar ödüyoruz. Futbola ilginin azaldığı ve gelirlerinin düştüğü bir ortamda 400 milyon dolarları yakalamak kolay olmayabilir” demişti.
O VİDEOYU 2 GÜNDE 6 MİLYON KİŞİ İZLEMİŞ
Futbola 400 milyon liralık yatırım yaptıklarını anlatan Terzioğlu, şöyle konuştu: "2002'den beri Milli Takım'ın sponsoruyuz, Anadolu kulüplerine 100 milyon TL destek verdik. Futbol abonelerimiz için de çok önemli, bu futbol videoları paylaşımlarından sonra data tüketimindeki artışta çok rahat görülüyor. 'Formaya Ruhunu Ver' videomuzu 2 günde 6 milyon tekil kullanıcı sonuna kadar seyretti."

TURKCELL 4.5 G'YE GEÇEN ABONE SAYISI
Terzioğlu, 13 milyon 4.5G aboneleri olduğunu belirterek, "4.5G kullanıcı sayısı 4.5 milyon. 4.5G'nin toplam trafik içindeki payı yüzde 22. Geçiş sonrası data kullanımı yüzde 26 arttı" dedi. Terzioğlu, 4.5G'ye geçişte dünyanın en hızlısı olduklarını belirterek "İki aydan kısa bir zamanda toplam müşterimizin yüzde 10'u 4.5G'ye geçti. Böyle bir oranda geçiş en iyi örneklerden olan Kore'de 2 yılda, Almanya ve İtalya'da 3 yılda gerçekleşti" diye konuştu.

TURKCELL FİNANS HIZLA BÜYÜYOR
Turkcell abonelerinin teknoloji ürünlerine daha rahat ulaşmasını sağlamak için 4 ay önce faaliyete geçen Turkcell Finansman A.Ş. 2 Şubat-8 Haziran tarihleri arasında 865 milyon TL’nin üzerinde kredi kullandırdı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Finansman A.Ş.’nin 575 milyon TL’lik ödenmiş sermayesi olduğunu ve 3 binin üzerindeki Turkcell Mağazası’nda müşterilerine hizmet verdiğini söyleyerek, “Bugüne kadar Turkcell Finansman A.Ş. üzerinden kullanılan kredi adedi de 727 bini geçmiş durumda” dedi. Terzioğlu, şöyle devam etti: “Şu anda Turkcell Mağazaları’nda satışı yapılan cihazlar için kredi sağlayan Turkcell Finansman’ın, önümüzdeki dönemde içerisinde SIM kart takılı olan her cihazın satışında aracılık etmesini hedefliyoruz. Biliyorsunuz 4.5G ile birlikte akıllı şehirler ve akıllı evler daha çok gündeme gelecek. Makineler birbiri ile haberleşecek. Buzdolabınız, içerisinde biten gıda ürünlerini içindeki SIM kart sayesinde size mesaj atarak söyleyecek. Bunun gibi içerisinde SIM kart olan farklı kategorilerdeki tüm ürünlerin satışında aracılık etmek istiyoruz.”