Turkcell Financell’den ilk bono ihracı

Yılsonuna yaklaştığımız bu günlerde 2016’nın yurtiçinde banka ve banka iştirakleri dışındaki en büyük bono ihracı Financell markası ile hizmet veren Turkcell’in iştiraki Turkcell Finansman A.Ş.’den geldi.

Turkcell Financell’den ilk bono ihracı

Turkcell’in Ocak ayı sonunda izin alarak 2 Şubat’ta faaliyete geçirdiği ve Financell markası ile hizmet veren iştiraki Turkcell Finansman A.Ş. (TFŞ) 250 milyon lira nominal değerli bono ihracı gerçekleştirdi. Yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihraç edilen 8 Haziran 2017 itfa tarihli 174 gün vadeli bonoların yıllık basit faiz oranı yüzde 10,70 oldu. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 28 farklı kurumsal yatırımcının yoğun ilgi gösterdiği ihracın yılbaşından bu yana yurtiçinde gerçekleşen banka ve banka iştirakleri dışındaki en büyük finansal sektör ihracı olduğunu söyledi.

Yatırımcılar da Financell’e güveniyor

Financell markası ile faaliyetlerini sürdüren Turkcell Finansman A.Ş’nin böylesine başarılı bir ihraç gerçekleştirmiş olmasının parasal değerden daha büyük anlam taşıdığını ifade eden Genel Müdür Kaan Terzioğlu, “Yatırımcılar bonoyu yıllık yüzde 10,70 basit faiz oranı ile aldı. Bu, daha bir yılını bile tamamlamamış olan iştirakimize olan güveni açıkça ortaya koydu. Financell markamız ile Tüketici Finansman sektörüne yeni bir soluk getirdik. Turkcell Finansman A.Ş. Finansal Kurumlar Birliği’nin 9 aylık raporunda da sektördeki toplam kredi adedinin yüzde 85’ini veren şirket olarak liderliği elinde tutuyor. 9 ay içerisinde 1.6 milyondan fazla sayıda müşterimize yaklaşık 2.5 milyar TL finansman desteği sağladık. Kısa sürede ulaştığımız bu nokta bizi son derece mutlu ediyor. Bugün itibarıyla bireysel müşterilerin Turkcell satış kanallarında satılan her türlü teknolojik ürünlerin satın alınmasında finansman desteği veriyoruz. Hedefimiz Türkiye’nin dijital yolculuğunda öncelikle Turkcell müşterilerinin ve zamanla bütün milletimizin her türlü finansal ihtiyacını karşılayacak bir ürün kataloğu oluşturmak” dedi.

1 yılı dolmadan sektörde ilk sıralara tırmandı

575 milyon TL ile Turkcell Tüketici Finansman A.Ş. tüketici finansman sektörünün en yüksek ödenmiş sermayeye sahip şirketi olarak dikkat çekiyor. Finansal Kurumlar Birliği’nin 9 aylık verilerine göre şirket ayrıca sektördeki toplam kredi tutarının yaklaşık yüzde 12’sini tek başına verdi. Turkcell Finansman A.Ş. yine tutar bazında da ilk 9 ayda en çok kredi kullandıran şirketler arasında 4. sırada yer alıyor.