Turkcell’in hedefinde 100 milyon abone var

GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Şu anda bölgemizde 72 milyon olan abone sayımızı 100 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz. Hedefimizde küresel marka yaratmak var” dedi.

Turkcell’in hedefinde 100 milyon abone var

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, mobil dünyanın buluştuğu ve mobil ekosistemin en önemli etkinliği olarak kabul edilen Barcelona’daki GSMA Mobil Dünya Kongresi’nin üçüncü gününde açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Terzioğlu, 9 ülkede 72 milyon müşteriye hizmet verdiklerini, yeni dönemde hedeflerinin 100 milyon aboneye ulaşmak olduğunu açıkladı.

Fırsat kolluyor

Turkcell’in bölgesel güç olma hedefi doğrultusunda şirket satın alma fırsatlarını yakından takip ettiğinin altını çizen Kaan Terzioğlu, “Fintur’da Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Kazakistan’da hâlihazırda azınlık payımız var. Eğer fırsat oluşursa daha önce de belirttiğimiz gibi değerlendirebileceğimiz bir proje olabilir. Her zaman Turkcell’i güçlendirecek; stratejik opsiyonları değerlendireceğiz. Coğrafi ve kültürel yakınlığın olduğu tüm pazarlarda fırsatları değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı.

Avrupa’nın en iyilerinden

Katma değerli servisler için olmazsa olmaz bileşenin güçlü altyapı olduğuna dikkat çeken Kaan Terzioğlu, Turkcell’in bugün sadece bölgesinde değil, Avrupa’da en iyi şebeke altyapılarından birisine sahip olduğunun altını çizdi. Terzioğlu, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki dönemde mobilde 375 Mbps genişbant hızını sunacağız. İleride bunu 1000 Mbps seviyesine çıkaracağız. İyi bir altyapınızın olması tek başına yeterli değil. Bu altyapının üzerindeki servisleri nasıl çeşitlendirdiğiniz de en az iyi altyapı kadar önemli. Turkcell’in hayali, global servisler yaratarak bu sayede yüz milyonlarca küresel kullanıcı ile bağlantı kurmak ve hedefimize ulaşmak.”

BİP’ten arama dönemi başlıyor

Hedeflerine ulaşmak için bölgesel büyümenin önemli olduğunu ifade eden Terzioğlu, Turkcell’in başarılı ürün ve servislerinden örnekler verdi. Turkcell Müzik’te yıllık 200 milyon olan dinleme sayısının 2018 sonunda 4 kat artışla yaklaşık 800 milyona ulaşacağını belirten Terzioğlu, küresel marka olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyen BİP’e de sunumunda yer verdi. Sunumunda BİP ile ilgili detayları paylaşan Terzioğlu, yakın zamanda uygulama üzerinden her yöne sabit ve her yöne mobil numaraları da arama imkanı sunacaklarını vurguladı.