Yabancıların Borsa İstanbul'da aldığı ve sattığı hisseler

İşte yabancı yatırımcının Mayıs ayında en çok alım ve satım yaptığı hisse senetleri

Yabancıların Borsa İstanbul'da aldığı ve sattığı hisseler
Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında alımlarla payını yükselten yabancı yatırımcı, Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre, Mayıs ayında satış tarafına geçti. Yabancı yatırımcı, Mayıs 2016'da 892 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi. Mayıs ayında endeksteki gerileme dikkat çekmişti.

Yılın ilk 4 ayında toplam 1 milyar 777 milyon dolarlık net alım yapan yabancı yatırımcının, mayıs ayındaki satışının ardından bu yılki toplam alım tutarı 885 milyon dolara geriledi.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, yabancı yatırımcıların net alış gerçekleştirdiği ilk dört ayda TL bazında yüzde 19, dolar bazında yüzde 24 değer kazanmıştı. Endeks, yabancı yatırımcıların net satış yaptığı mayıs ayında ise TL bazında yüzde 8,8, dolar bazında 13,5 değer kaybetti.

Yabancıların en çok alım ve satım yaptığı hisseler

Yabancıların mayıs ayında en çok işlem yaptığı hisse senetlerine bakıldığında ise 51,9 milyon dolarlık net alımla birinci sırada Tekfen Holding'i tercih ettikleri görüldü. Tekfen Holding'in ardından yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptıkları hisse senetleri, 25 milyon dolar ile Petkim, 7,5 milyon dolar ile Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 7,1 milyon dolar ile Ülker Bisküvi ve 5,9 milyon dolar ile Kordsa Global şeklinde sıralandı.

Yabancı yatırımcının bankalardan uzaklaşması dkkat çekti. M
ayıs ayında en fazla satışın yapıldığı pay piyasaları ise 191,7 milyon dolar ile Garanti Bankası, 147,8 milyon dolar ile Türk Hava Yolları, 136,1 milyon dolar ile Halkbank, 74,8 milyon dolar ile Tüpraş ve 34 milyon dolar ile İş Bankası (C) oldu.