Yenigün İnşaat Kamerun'a yerleşiyor!

Yenigün İnşaat, Kamerun'un Doula kentindeki AfCON 2019 Afrika Uluslar Kupası organizasyonunda 50 bin kişilik Doula Japoma Stadyumu'nun inşaat ihalesini aldıktan sonra şimdi de ülkede yerleşik bir şirket kurdu!

Türk İnşaat devi Yenigün İnşaat, 2019'da Kamerun'da düzenlenecek olan Afrika Uluslar Kupası AfCON'un en büyük altyapı ihalesini kazandı. Bunun ardından şimdi de ülkede konut inşaatları, madencilik, baraj inşaatları, kanal inşaatları, büyük ölçekli tarımsal işletmeler için arazi satın alımları işleriyle ilgilenecek bir şirket kurdu. Şirketin ismi ise Yenigün Construction Co Cameroun. 17 bin dolar sermaye ile kurulan şirketin Kamerun'daki yönetimi ise Yenigün İnşaat'ın aynı zamanda İş Geliştirme Direktörü de olan Ali Baru Alsırt'a emanet.

Kamerun'un İstanbul'u yani ekonomik başkenti olarak kabul edilen Doula'da inşa edilecek olan 50 bin koltuk kapasiteli Doula Jaoma Stadyumu Türk şirketi Yenigün İnşaat tarafından yapılacak. Stadyumun AfCON 2019 organizasyonu kapsamında Kamerun'da yapılacak en büyük yatırım olduğu belirtiliyor. Doula Japoma Stadyumu'nun inşaa bedeli ise 166 milyar Orta Afrika Frangı yani yaklaşık olarak 282 milyon dolar.
Bu yatırım bedelinin finansmanı da yine bir Türk kurumu Eximbank tarafından gerçekleştirilecek.



Doula Japoma Stadyumu'nda tribünleri de bulunan iki antrenman sahası, bir açık cimnazyum ve 8 kulvarlı 2000 koltuklu tribünü bulunan olimpik yüzme havuzu bulunacak.

Yenigün İnşaat bu dev ihalelerde Kanadalı, Brezilyalı ve Cezayirli rakiplerini geride bırakarak ülkenin yatırım maliyeti bakımından 2016'dan bu yana gerçekleştirdiği en büyük altyapı ihalesini almış oldu.

Doula Japoma Stadyumu'nun müteahhitlik işleri için Yenigün İnşaat, Metok İnşaat ve Forza Turizm ile birlikte çalışacak.
Stadyumun inşaatı 2016 yılının üçüncü çeyreğinde başlayacak.
Proje için hedeflenen tamamlanma tarihi ise 2017 yılının dördüncü çeyreği.

YENİGÜN İNŞAAT KİMDİR?
1973 yılında Mithat Yenigün'ün kendi şahıs şirketi olarak ticaret odasına kaydını yaptırdığı Yenigün İnşaat, 1974 yılından ititbaren okul ve özellikle de NATO ihalelerini almaya başladı.
Mithat Yenigün'ün ağabeyi Fikret Yenigün'ün de şirkete katılmasıyla şirket bir aile şirketine dönüştü.
NATO ve ABD ortak kuruluşu olan TUSEG ihalelerine de giren Yenigün İnşaat, ilk yurtdışı tecrübesini 1995 yılında Moskova, Rusya'da tamamlanan Gazprom Bilim ve Teknoloji Merkezi Projesi ile kazandı.

2008 yılında en büyük 225 müteahhit arasına giren Yenigün İnşaat, Sochi Olimpiyatları projesinde de yer aldı.

İstanbul Bomonit'deki kentsel dönüşüm projesinde de yer alan Yenigün İnşaat, Ortadoğu'daki büyük projelere girerek bölgedeki gücünü sağlamlaştırdı.
İstanbul-Zeytinburnu-Kazlıçeşme projesi de Yenigün İnşaat tarafından gerçekleştiriliyor. Yine bölgede bulunan en değerli projelerden biri olan Büyükyalı İstanbul projesinin müteahhitliğini de Özak GYO ve Ziylan Gayrimenkul ile birlikte yapıyor.






Sonraki Haber