Yeni Hazine Müsteşarı Osman Çelik oldu

Türkiye Finans Genel Müdürlüğü'nden dün istifa eden Osman Çelik Hazine Müsteşarı oluyor.

İbrahim Halil Çanakçı’nın 2014 yılında Hazine Müsteşarlığı’ndan IMF İcra Direktörlüğü’ne geçmesinin ardından boşalan ‘önemli koltuğa’ oturacak yeni isim belli oldu. İki yıldır boş tutulan ve piyasadan bir isim atanacak denen Hazine Müsteşarlığı görevine Osman Çelik geliyor. Bir yıl önce Türkiye Finans Genel Müdürü olan Çelik, bu görevinden dün istifa etmişti. Banka tarafından KAP’a dün akşam saatlerinde gönderilen ‘ayrılık’ duyurusu bankacılık kulislerinde sürpriz etkisi yaratmıştı. Flaş gelişmeyle ekonomideki dengeler adına öne çıkan iki kurumdan biri olan Hazine Müsteşarlığı’ndaki ‘kim atanacak?’ soruları da yanıtını buldu.

Katılım bankası Türkiye Finans’dan ayrılan Osman Çelik’in yeni göreviyle birlikte zirvedeki iki koltuk katılım bankacılığı kökenli bankacılara emanet ediliyor. Bilindiği gibi Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Murat Çetinkaya da, Merkez Bankası Genel Müdür Yardımcılığı’na Kuveyt Türk Katılım Bankası’ndan gelmişti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AA Finans'ın resmi Twitter hesabında yer alan açıklamasında, Türkiye Finans Eski Genel Müdürü Osman Çelik'in Hazine Müsteşarlığı'na getirileceğini doğruladı.



OSMAN ÇELİK KİMDİR?
Osman Çelik 1964 yılında Erzincan, Türkiye’de doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 1986-1987 yıllarında arasında Devlet İstatistik Enstitüsü’nde Ekonomist olarak çalıştı. 1988-1995 yılları arasında Faisal Finans Kurumu Proje Değerlendirme ve Hazırlama Müdürlüğü’nde Uzman ve Baş Uzman olarak görev aldı. 1995-1999 yıllarında İhlas Finans Kurumu’nda Proje ve Pazarlama Müdürlüğü görevini sürdürdü. 1999-2005 döneminde Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Türkiye Finans Katılım Bankası’nda 2006-2013 yılları arasında Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 2013-2015 yılları arasında Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Osman Çelik, Haziran 2015’ten itibaren başladığı Türkiye Finans Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etmiş, Hazine Müsteşarlığına atanmıştır.






Finansgündem.com
Sonraki Haber