Bakan Çelik'ten et ve ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama

Tarım Bakanı Faruk Çelik et ve ekmek fiyatlarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Bakan Çelik'in açıklamalarından notlar;

* Ekmekteki zam durumunun takipçisiyiz. İşletmeler pazar payını dikkate almalıdır. Vatandaş fırıncıların cezasını mı çekecek? Fırıncılar Federasyonu ile görüşmelerimiz devam edecek.

* Biz bunun sorumluluğunu taşıyoruz. Vatandaşı keyfi durumlarla karşı karşıya bırakamayız. Ticari bir faaliyettir. Bir izahı yok bunun.

* Tamamen bu kendilerinin yaptığı bir şey. Ekmek bizim yaptığımız hesaba göre 61 kuruş.

* Kimsenin karında gözümüz yok. Yanıbaşımızdaki il 1 kuruşa satıyor, bunun izahı yok.

"HEDEFİMİZ HAYVAN SAYISINI ARTTIRMAK"

* Artış yok, son 1 ay içinde bir artış yok. Et fiyatlarında hedefimiz hayvan sayısını arttırmak. Yaygın ve yoğun çalışma içinde olacağız.

* Sütle ilgili de kararlar aldık. Süt olmadan et olmaz. Et olmadan süt olmaz. İkiside birbirine bağlıdır. Sütle ilgili kararları almış bulunuyoruz.

* Hayvancılıkla ilgili son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Hayvancılığın desteklenmesi ile ilgili daha rasyonel destek politikaları ne olabilir konusunda 2016 yılı içinde hayvancılık desteklerimiz devreye girmiş olacak.

* Şu an 53 kalem, belki 4 çeşide indirmeye düşünüyoruz. Damızlık üretimiyle ilgili yaygın bir çalışma yapacağız. Bu orta vadede halledecek bir durum. Ağırlıklı yem arazileri ve damızlık hayvanların üretimi için geniş bir çabamız var.

* Kısa vadede vatandaşlarımızın kesilmeye verdiği hayvanların fiyatlarını biliyoruz. Vatandaşlarımızı koruma yükümlülüğümüz var. Et ithal edeceğimiz anlamına gelmez ama her an et ithal edebiliriz.
Sonraki Haber