Bakan Çelik'ten et ve ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama

Tarım Bakanı Faruk Çelik et ve ekmek fiyatlarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Çelik'ten et ve ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama

İşte Bakan Çelik'in açıklamalarından notlar;

* Ekmekteki zam durumunun takipçisiyiz. İşletmeler pazar payını dikkate almalıdır. Vatandaş fırıncıların cezasını mı çekecek? Fırıncılar Federasyonu ile görüşmelerimiz devam edecek.

* Biz bunun sorumluluğunu taşıyoruz. Vatandaşı keyfi durumlarla karşı karşıya bırakamayız. Ticari bir faaliyettir. Bir izahı yok bunun.

* Tamamen bu kendilerinin yaptığı bir şey. Ekmek bizim yaptığımız hesaba göre 61 kuruş.

* Kimsenin karında gözümüz yok. Yanıbaşımızdaki il 1 kuruşa satıyor, bunun izahı yok.

"HEDEFİMİZ HAYVAN SAYISINI ARTTIRMAK"

* Artış yok, son 1 ay içinde bir artış yok. Et fiyatlarında hedefimiz hayvan sayısını arttırmak. Yaygın ve yoğun çalışma içinde olacağız.

* Sütle ilgili de kararlar aldık. Süt olmadan et olmaz. Et olmadan süt olmaz. İkiside birbirine bağlıdır. Sütle ilgili kararları almış bulunuyoruz.

* Hayvancılıkla ilgili son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Hayvancılığın desteklenmesi ile ilgili daha rasyonel destek politikaları ne olabilir konusunda 2016 yılı içinde hayvancılık desteklerimiz devreye girmiş olacak.

* Şu an 53 kalem, belki 4 çeşide indirmeye düşünüyoruz. Damızlık üretimiyle ilgili yaygın bir çalışma yapacağız. Bu orta vadede halledecek bir durum. Ağırlıklı yem arazileri ve damızlık hayvanların üretimi için geniş bir çabamız var.

* Kısa vadede vatandaşlarımızın kesilmeye verdiği hayvanların fiyatlarını biliyoruz. Vatandaşlarımızı koruma yükümlülüğümüz var. Et ithal edeceğimiz anlamına gelmez ama her an et ithal edebiliriz.