Perakende Güven Endeksi, Ocak ayında da artarak AB’nin önüne geçti.
Finans
İran’ın serbest kalan 100 milyar dolarının 23 milyarı artık çözülmüş durumda. İran, bu parayı uluslararası ticarette en rahat kullanabileceği ülkelerden biri olan Türkiye’ye de akıtmaya başladı
Borsa İstanbul`da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda yüzde 0,98 değer kazandı. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı haftalık bazda yüzde 1,79 yükseldi. Euro`nun satış fiyatı yüzde 1,09 arttı, dolar ise yüzde 1,59 azaldı.
Yara bandı, pamuk, diş macunu, nefes açıcı burun bantlarının arasında olduğu 10 kalem dışındaki tıbbi ürünler marketlerde, internette ya da bu alanda ruhsatlandırılmayan başka bir iş yerinde satılamayacak.
Türkiye genelinde artan et fiyatlarına karşı vatandaşlar da kendi çözümünü üretti. Konya'da bir kaç kişi bir araya gelip küçükbaş hayvan alarak et ihtiyacını karşılama çalışıyor
Başbakan Yardımcısı Şimşek "Döviz bürolarının banka transferleri yoluyla para alım satımındaki kısıtlamayı kaldırıyoruz. Konuya ilişkin tebliğ değişikliğini Başbakanlığa gönderdik" dedi.
Lagarde, Maryland Üniversitesinde yaptığı konuşmada yükselen ve gelişen ekonomilere yönelik değerlendirmelerde bulundu.
FED’in faiz indirimini öteleyeceği beklentisi ile dolar serbest düşüşe geçti. Yabancı yatırımcı 1.5 milyar dolar bozup TL’ye geçince dolar TL karşısında 2 günde yüzde 2 eridi. Gelen parada İran’ın izi de var!
ABD Başkanı Barack Obama, temiz ulaşım ve enerji yatırımlarının finansmanı için petrol şirketlerinden ürettikleri her varil petrol için 10 dolar vergi alınmasını teklif edecek.
Küresel gıda fiyatlarında düşüş sürerken yurt içinde tüketici fiyatları endeksi gıda fiyatlarındaki artış ile yükselmeye devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, IMF tahminlerini geride bırakacağını belirterek, "Çünkü IMF, bizimle ilgili tahminlerini çoğun zaman tutturamadı. Biz hep onun üstünde çıktık. Yine tutturamayacak" dedi.
Et fiyatlarındaki yükselişin ardından ithalat yeniden gündeme gelirken, fiyatlar üzerinde 3-4 firmanın baskısının etkili olduğu ortaya çıktı.
Elektrik tüketicilerine kullanılan saatlere göre farklı tarifeler uygulanıyor. Tüketiciler kullanım alışkanlıklarında yapacakları değişiklik ile faturalarını düşürebilir
İtalya, Avrupa’ya geçen sığınmacı sayısını azaltıcı önlemler alması karşılığında Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye 3 milyar euro vermesini öngören anlaşmaya muhalefetini kaldırdı.
Ucuz petrol fiyatlarının dış finansmanına tek başına yardım etmeyeceğini belirten S&P, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında en zayıf dış profile sahip olan ülkelerden biri olduğunu belirtti.