Coca-Cola İçecek ile Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Varlık Yönetimi Ajansı, Coca-Cola Bottlers Uzbekistan hisseleri için açılan ihaleyi kazandı. Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, “CCI olarak Orta Asya’daki deneyimimiz ile Özbekistan pazarına da değer katacağımıza inanıyoruz.” açıklaması yaptı.
Güncel Haberler
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin orman yangınlarından etkilenen il ve ilçelerdeki işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) vermeleri gereken bildirgelerin verilme süreleri ile prim borçları ödeme sürelerini uzattıklarını açıkladı.
ANKA platformundan yola çıkarak 18 ay gibi kısa sürede geliştirilen, yüksek faydalı yük kapasitesi ile kesintisiz çok rollü istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri gerçekleştirme kapasitesine sahip Aksungur İHA sahada 1000 saatlik uçuşa ulaştı.
Karadeniz'de fındık hasadı bugün resmi olarak başladı. Ordu'da sabah saatlerinde bahçeye girip, olgunlaşan fındıklarını toplayan üreticiler, alım fiyatının açıklanmasını bekliyor. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık fiyatının açıklanma tarihinin sekteye uğradığını belirterek, “30 TL’nin altında oluşacak fiyat üreticiyi memnun etmeyecektir” dedi.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların su borçlarını yeniden yapılandırıyor. Başvuru süresi 31 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek.
Koruyucu maske ve tıbbi eldiven ihracatında ön izin alınması uygulamasına son verildi.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) üç Başkan yardımcılığına atamalar yapıldı.
Orman yangınlarından etkilenen yerler için mücbir sebep hali ilan edildi. Bu yerlerde beyanname verme ve vergi ödeme süreleri ertelendi.
EPDK, fiziki piyasada karşılığı olmayan alış tekliflerine yönelik inceleme başlattığını ve piyasa doğrularına göre hareket etmeyen şirketlerin EPDK'nın yaptırımları ile karşı karşıya kalacağını açıkladı
Tarım ihracatı temmuzda 2 milyar 33 milyon dolar düzeyinde gerçekleşirken, sektör yılın yedinci ayında da 2 milyar doların üzerinde ihracata imza attı.
Rusya’nın tarım ürünleri ihracatı, yılın 7 ayında geçen yılın aynı döneminde kıyasla yüzde 16 artarak 16,8 milyar dolara çıktı.
Ağaçlandırma çalışmaları için 1 milyon TL bağışlayan Halkbank, iki yardım tırını yangın mağdurlarına yönlendirdi.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yangın söndürme ekipmanlarında fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddiaların incelemeye alındığını açıkladı.
45 milyar dolarlık varlığı yöneten GoldenTree Asset Management bilançosuna Bitcoin ekledi.
MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Sıfır araç üretiminde yaşanabilecek sıkıntıların ikinci el araç fiyatlarını artırabileceğini ifade ederek, “’Şu an fiyatlar normal seyrine gelmişken vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirebilir” dedi.