Pandemide konut fiyatları yüzde 30'dan fazla artarken, bazı bölgelerde satılık konuk bulunamıyor.
Güncel Haberler
Perakende yasa teklifi sektör temsilcilerinin tepkisine yol açtı. GPD Başkanı Galip Aykaç, yasanın kayıt dışını ve enflasyonu artırma gibi olumsuz sonuçlar doğuracağını belirtirken, TPF Başkanı Ömer Düzgün ise haksız rekabete neden olacağını belirtti. AYD Başkanı Altaş da AVM marketlerinin muaf tutulması gerektiğini belirtti.
Ciro kaybı desteğinin uygulama esasları yayınlandı. Buna göre başvurular e-devlet üzerinden yapılacak ve ödemeler de doğrudan esnafın banka hesabına yatırılacak.
Maliye, İrlanda merkezli Google Ireland’dan, Google Adsense (Google’un reklam uygulaması) kapsamında Türkiye’deki yerleşik kişilere yapılan ödemelere ilişkin bilgileri isteyerek, bu kapsamda gelir elde edenlere yönelik Türkiye genelinde vergi incelemesi başlattı.
Bitcoin bugün yüzde 5 yükselerek ilk kez 50.000 dolarlık psikolojik seviyeyi aştı. 50.341 dolarla yeni tarihi zirvesini gördü. Kripto paraların toplam piyasa değeri de ilk kez 1.5 trilyon doların üzerine tırmandı.
Dolar kuru dün temmuz 2020'den beri en düşük seviyesi olan 6.89'a kadar gerilese de tutunamadı. Dolar, ABD 10 yıllıklarının 1.30 üzerine atmasıyla küresel anlamda bir nebze toparlandı. 17 Şubat günü dolar/TL 6.99'dan el değiştirirken yarınki TCMB faiz kararı piyasaların odak noktası.
Kafe ve restoran sektörlerine verilecek desteğe ilişkin detaylar belli oldu. Resmi gazetede yayımlanan karar göre; ödenecek destek 2 bin TL'den az 40 bin TL'den fazla olmayacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, vatandaşın evinden çıkmadan yakın marketlerdeki fiyatları cep telefonundan karşılaştırabileceği yeni projelerini anlattı. Pekcan, "Vatandaş ona göre alışverişini yapacak. Marketler de vatandaşın fiyatları karşılaştıracağını bileceği için buna uygun davranacak" dedi.
Bankaların, kullandırdıkları krediler üzerinden aldıkları ücret ve komisyon tutarı, 2020'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,2 artarak 16 milyar 36 milyon lira olarak gerçekleşti.
Bursa’da, vefat eden ikinci eş üzerinden ölüm aylığı alan kadın, boşandığı ilk eşiyle çektirdiği fotoğrafı sosyal paylaşım sitesinden yayınlayınca hayatının şokunu yaşadı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ölüm aylığını kestiği kadın mahkemenin yolunu tuttu.
Bitcoin, 49.000 doların biraz üzerine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. 2020'nin sonundan bu yana yükselişte olan kripto para birimi, özellikle Tesla'nın Ocak ayında Bitcoin'e 1,5 milyar dolar yatırım yaptığını doğruladığından beri büyümeye devam ediyor.
Bankacılık sektörünün kârı, 2020'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 22,3 artarak 59 milyar 973 milyon liraya yükseldi. Bu rakam sektör için tüm zamanların en yüksek kârı olarak kayıtlara geçti.
Sağlık Bakanlığı, uzun süredir kapalı olan ve ciddi ekonomik sıkıntı yaşayan lokanta ve kafelerin açılması için çareler arıyor. Bakanlık, kurallara uyarak vaka sayılarını azaltan illerin ödüllendirilmesi, ödüllü illerde de lokanta ve kafelerin belirlenen kurallar çerçevesinde açılmasını içeren yeni bir formül üzerinde çalışıyor.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçileri ve vatandaşları, zirai don tehlikesi ve yoğun kar yağışına karşı uyararak, "Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün uyarılarını takip edelim." ifadesini kullandı.
Zaman zaman Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dış borçlanmalarında aracılık yapan Amerikan yatırım bankası Morgan Stanley, TL'nin beklenenden fazla değer kazanabileceğini ve doların 6.80'e gerileyebileceğini belirtti.