Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,55 değer kazanarak 1.467,66 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesinden başladı.
Güncel Haberler
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aralık ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 5 Ocak’ta hesaplara yatırılacağını duyurdu.
Memurlardan 2021'de 1,59-6,42 lira, sözleşmeli personelden 1,93-7,69 lira öğle yemeği bedeli tahsil edilecek. Tebliğ, 15 Ocak 2021'de yürürlüğe girecek.
2020 yılının bitimine günler kala yeni yıl Pasaport ve Ehliyet harç ücretleri belli oldu. Yeni yılda bazı vergi ve harç tutarlarında, yüzde 9,11 oranında artış olacak.
Emlak vergisi yüzde 4.55 oranında arttı. En düşük MTV 109, en yüksek ise 50 bin 107 lira oldu. Cep telefonu aboneliğinde alınan maktu vergi de, 86 TL oldu.
Volkswagen, Ekim 2019 tarihinde Manisa'da kurduğu şirketi tasfiye etme kararı aldı. Tasfiye ilanı Manisa Sicil Gazetesi'nde yayımlandı. Şirket daha önce pandemi koşullarıyla aralarında Manisa yatırımının da olduğu yatırımlarını askıya almış, sonrasında Slovakya'da 500 milyon avroluk ilave yatırım yapılacağını belirtmişti
Ekonomik güven endeksi, aralıkta aylık bazda yüzde 3,5 azalarak 86,4 değerine geriledi.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk: Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Emekli Sandığı kapsamındaki vatandaşların aylıkları erken ödenecek.
Destek paketinde yer alan 600 dolarlık nakit yardımını 2 bin dolara çıkarmaya yönelik tasarı ABD Senatosu'nda oylanacak.
Başkentte Halk Ekmek fiyatı arttı. 1 liraya satılan 250 gram ekmeğin fiyatı 1 lira 25 kuruşa yükseltildi.
Toplam 10,2 milyon yolcunun seyahat ettiği son 10 günün 6’sında günlük yolcu sayısı 1 milyonu aştı.
Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Suudi Arabistan yeni kaynaklar bulduğunu açıkladı.
Alibaba Group, Çin Merkez Bankası'nın, şirketin bağlı ortaklığı Ant Group'a yaptığı uyarılar etkisiyle yüzde 7,45 geriledi.
Bitkisel üretim bu yıl geçen yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 8,7, sebzelerde yüzde 0,3, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde ise yüzde 5,8 artış kaydetti.
Borsa İstanbul'da yüksek getiri arayışı içindeki yatırımcılar, 2020 yılında çoğunlukla aradıklarını bulsa da sert fiyat hareketleriyle oluşan mağduriyet haberleri yıl sonuna doğru artmaya başladı.