Türk Hava Yolları'nda yabancı pilotlar 1 kasım'dan itibaren ücretsiz izne çıkıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Ağustos ayında havayolu şirketlerine bir mektup yazarak "tasarruf tedbirlerinin yabancı pilotlardan başlamasını" istemişti.
Güncel Haberler
SunExpress, Lufthansa ile devam eden ortak uçuş (codeshare) anlaşmasını kış sezonunda Frankfurt’u da ekleyerek genişletiyor. SunExpress açıklamasına göre, iki yıldır Münih’ten İzmir, Antalya ve Ankara’ya sürdürülen ortak uçuşların ardından, Frankfurt’tan SunExpress’in Türkiye’nin bu üç önemli kentine düzenleyeceği haftalık uçuşlar anlaşmaya dahil edildi.
Karadeniz’de 1 Eylül’de açılan balık av sezonu bol palamutla başlarken birkaç gündür en kıt dönemini yaşıyor. Yaklaşık 2 hafta öncesine göre palamut, fiyatını neredeyse ikiye katlayarak tanesi 15-20 TL arasında satılırken, fiyat rekoru ise kilosu 40 TL’den satılan hamside.
Karadeniz’de görev yapmadan önce hazırlıklar için bir süredir Haydarpaşa Limanı’nda bulunan Kanuni sondaj gemisinde platform söküm çalışmaları başladı. Platform söküm çalışmaları havadan görüntülendi.
Pandeminin dünyada en çok vurduğu sektörlerden birisi de turizm. Türkiye ise ‘güvenli tatil’ modeliyle öne çıktı ve yabancı turistte bu sayede canlanma yaşandı. Sonbaharla birlikte şimdi ağırlıklı olarak yerli turist zamanı geldi. Kültür turlarına ilgi artıyor. Turizmciler bu hareketi daha da güçlendirecek destekler istiyor
Harçlardan gelecek yıl devletin kasasına 35 milyar 78 milyon 377 bin lira gelir bekleniyor.
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde makarna tüketiminin arttığını bildirdi.
BTK tarafından yapılan düzenleme kapsamında hayata geçirilecek yeni uygulama için geri sayım başladı. Abone sayısı 200 binin üzerinde olan elektronik haberleşme işletmecilerinin hizmetlerine ait aboneliklerin iptali 26 Ekim Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.
BTK'nin, kamuoyunda "Sosyal Medya Yasası" olarak bilinen düzenleme kapsamında, sosyal ağ sağlayıcılarına "temsilcilerini belirlemeleri" için tanıdığı süre 2 Kasım'da sona erecek. Sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye'de temsilcilik açmak için 3 Kasım'da yapılacak ABD seçimlerini ve CHP tarafından Anayasa Mahkemesine yapılan başvuru sonucunu beklemek istedikleri belirtiliyor...
Zaman aşımına uğrayan hesaplar için tanınan sürenin 15 Eylül'e kadar uzatılmasına rağmen, bankalarda yine 217 milyon lira unutuldu. TMSF'ye devredilen meblağın, 2011'den bu yana en yüksek rakam olması dikkati çekti. Son 10 yıldır işlem yapılmadığı için TMSF'ye devredilen 1 milyon 44 bin hesabın çoğunluğunu bireysel hesaplar oluşturdu.
Bakan Selçuk, “5 nakdi sosyal destek programımız ile yaklaşık 99 milyon TL ödeme yapacağız” duyurusunda bulundu.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 sahasındaki doğal gazı Avrupa'ya taşıyacak Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TAP) tamamlandığını belirterek, “Artık haftalar içerisinde resmi açılışı yapılacak. Bakü’den Avrupa’ya tarihi bir boru hattı tamamlandı.” dedi.
TAV Havalimanları, 2020 yılının ilk 9 ayında 1.515.678.000 TL konsolide net zarar yazdı. Holdingin 3. çeyrek net zararı ise 444.882.000 TL oldu.
Rusya Devlet Başkanı Putin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinin oluşturduğu OPEC+ grubunun uygulamakta olduğu petrol üretim kısıntısı süresinin uzatılabileceğini açıkladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal gaz arama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, Sakarya bölgesinde tespitlerin devam ettiğini ve çalışmaların başladığını söyledi. Bakan Dönmez, Doğu Akdeniz'de ise Selçuklu-1 kuyusuna ilave sismik çalışmalar yapıldığını ve bu bölgeden umutlu olduklarını söyledi.