Elektrikli araç üreticisi Tesla, analistlerin tahminlerini geride bırakarak art arda beşinci çeyrekte kar ettiğini açıkladı. Şirket, global otomobil endüstrisinin geri kalanındaki zayıf satışlara rağmen 2020'de 500.000 adet otomobil teslim etme hedefi yolunda ilerlediğini bildirdi.
Güncel Haberler
İthalatta korunma önlemleri, tedbirin yürürlükte kaldığı süreyle sınırlı olmak kaydıyla kısmen veya tamamen askıya alınabilecek.
Türkiye'den ocak-eylül döneminde 137 ülkeye 200 milyon 336 bin dolarlık "bebe giyimi ve eşyası" ihraç edildi.
Devlet memurlarının 2 lira 26 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 6,19 artışla 2 lira 40 kuruşa yükselecek.
Tüketici güven endeksi ekimde aylık bazda yüzde 0,1 azalarak 81,9 oldu.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" projesi kapsamındaki "Söz Veriyorum" kampanyası ile ilgili, "Bugün bu lansmanla beraber tanıttığımız kampanya, diğer taraftan sosyal medya ve sosyal mecra kanallarından da tanıtılıyor. Hızlı bir şekilde bu konuyla ilgili farkındalığın artması ve hem de burada bir dünya rekoru kırılması hedefleniyor." dedi.
Makarnalık durum buğday, adi buğday, kızıl buğday, mahlut, beyaz arpa, matlık arpa ve mısır ithalatında uygulanan gümrük vergisi 31 Aralık'a kadar sıfırlandı.
Koronavirüs nedeniyle 11 Haziran itibariyle yurt dışı uçuşlarına kademeli olarak başlayan Türk Hava Yollarının (THY) Kasım ayı uçuş planı belli oldu. Bu kapsamda THY, Kasım ayında Hindistan, Arjantin, Kolombiya ve Suudi Arabistan’a tarifeli seferler başlatmayı planlıyor.
Turkcell genel kurulunda yönetim kontrolünün TVF'ye geçmesini ve hisse devrini sağlayacak değişikliklere onay verildi.
Bakan Albayrak, "Girişimci ve yatırımcımızın yanındayız! Bölgesel kalkınmaya, teknoloji ve inovasyon alanlarına destek vermeyi hedefleyen "Kalkınma Fonu" girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın hizmetine sunuldu. Üretmeye ve çalışmaya devam!" dedi.
Türkiye'nin eylül ayı limon ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 81, değerde ise yüzde 107 arttı.
Salgının etkisini hissettirdiği bu yılın ikinci çeyreğinde, yurt içinde ikamet eden 5 milyon 334 bin kişi seyahate çıkarken, toplam seyahat harcamaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67,1 azalarak 3 milyar 536 milyon 968 bin lira oldu.
Bankalararası Kart Merkezi (BKM), eylül ayında kartlı ödeme tutarında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 25 oranında artış görüldü.
Pandemi döneminde temel gıda ürünlerine artan yoğun talep üzerine Türkiye'den yeni bir hamle geldi. Dünya genelinde ülkeler özellikle tarım ürünlerini stoklama başladığı bir dönemde Türkiye, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunumu yapılacak 2021 yılı bütçesinin yatırım kaleminde en büyük artışı yüzde 147 oran ile tarım sektörü için yaptı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Yeni normal süreciyle birlikte 28 binden fazla vatandaşımızın meslek sahibi olmasına aracılık ettik” dedi.