Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen 25 milimetrelik uçaksavar topu, atışlı testleri başarıyla geçti. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilen, zırhlı araçlar ile uzaktan komutalı silah kulelerinde kullanılabilecek silah, tekli, üçlü, onlu ve seri atış yapabiliyor
Güncel Haberler
TESK Genel Başkanı Palandöken, online alışveriş yapan vatandaşlara, ürünlerin ambalajlarını ve son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Bozkurt, yıl sonu satışların 735-750 bin adetlerde gerçekleşebileceğini belirterek, "2020 yılı toplam otomotiv satışlarının seyrini bulunurluk belirleyecek." dedi.
Türkiye'yi, ocak-ağustos döneminde 7 milyon 255 bin 107 yabancı turist ziyaret etti. Turistlerin geldiği ülkeler arasında 789 bin 602 kişiyle Almanya ilk sırada yer aldı
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar tarafından TEKNOFEST 2020'de tanıtılan yerli ve milli Deneyap Yazılım Kartı ile önemli miktarda döviz kaybının önüne geçilmesi bekleniyor.
Atmaca Gemisavar Füzenin teslimatlarına bu sene sonu başlanacağı açıklandı.
Kasiyer olarak çalıştığı markette, mesai arkadaşına 'hayvan' diyen kadın işçi, tazminat ödenmeden kapı önüne konuldu. Mahkemenin 'mağdur' dediği kasiyere kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, mesai arkadaşına hakaret eden işçinin, işten çıkarılmasının önünü açtı
Sakarya'da ocak-ağustos döneminde 109 bin 242 otomotiv ihraç edilerek, ülke ekonomisine 2 milyar 184 milyon 229 bin dolar döviz girdisi sağlandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanması beklenen Yeni Ekonomi Programı ile gelecek üç yıla ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel makro göstergeler duyurulacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgın etkisini yitirip taşlar yerine oturdukça Türk ekonomisi yeni rekorlara koşmaya devam edecektir." dedi.
Karayolları’na, 2 milyar TL’lik ek ödenek… Karayolları Genel Müdürlüğü’ne, hafta başında 2 milyar TL daha ek ödenek aktarıldı. Müteahhitlere olan 11-12 milyar TL dolayında birikmiş borcun bir bölümü daha kapatıldı. Sektör temsilcileri, HABERTÜRK’e yaptıkları açıklamada, müteahhitlere, hafta boyunca ödeme yapıldığını söyledi. Karayolları’na, bugüne dek 12 milyar TL’ye yakın ek ödenek aktarıldı. 2020 yılbaşı ödeneği 7.6 milyar TL olan Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, 2020 yılını 24-25 milyar TL ile (kamulaştırmalar dahil) kapatması bekleniyor.
Atmaca Gemisavar Füzenin teslimatlarına bu sene sonu başlanacağı açıklandı. Teslimata başlamadan yurt dışında büyük ilgiyle karşılaşıldığını belirten Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, "Atmaca Seyir Füzesi'nin karadan karaya olan versiyonu için de çalışıyoruz. Bu da Kara Kuvvetlerimizin karadan karaya atılan füzeleri imha etme yeteneğine sahip olacak. Bu füzemizin üzerinde de yoğun çalışıyoruz" dedi
Gıda Komitesinde hasat sonrası hububat gelişmeleri ele alınırken, gözler bu yıla ilişkin buğday üretimine çevrildi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Pandeminin getirdiği olumsuz ticaret ortamına rağmen, bu yıl da ihracatta kayda değer bir performansla yolumuza devam ediyoruz" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), Kur'an Kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin-kayyım olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu.