Metro Holding, bağlı ortaklığı Metro Turizm'in paylarının Borsa İstanbul'da işlem görmesi için çalışmalara başlandığını duyurdu
Güncel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı'nda konuştu. Erdoğan, "Koronavirüs salgınıyla beraber tüm dünyada köklü değişikliklerin yaşanacağı yeni döneme girmiş bulunuyoruz. Kıtaların ve kültürlerin kavşağında yer alan İstanbul'umuzu İslami finans ve ekonominin de merkezi yapmayı hedefliyoruz" dedi.
Türkiye ile Ukrayna tarifeli uçak seferlerini ve turistik seyahatleri 1 Temmuz’da başlatmaya hazırlanırken, koronavirüs (Covid-19) salgınının gölgesinde girilen turizm sezonunda Ukraynalı turistlerin en fazla ilgi gösterdikleri ülkelerin başında yine Türkiye geliyor.
ABD'li kahve zinciri Starbucks, çalışanlarının siyahi toplumu destekleyen tişört, rozet, etiket gibi mesaj içerikli ürün kullanılmasını yasaklama kararından vazgeçti.
Havalimanında yapımı tamamlanan bölümlerin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Yeni pist, havalimanında saatlik uçak iniş-kalkış kapasitesini 80‘den 120’ye çıkaracak.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı'nda konuştu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kendi işini kurmak isteyen engellilere sağlanan hibe desteğini 65 bin TL’ye çıkardıklarını, 2020 yılı 2. dönem hibe desteği başvurularının başladığını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, IPARD-II Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 138 projeye 120 milyon lira hibe sağlanacağını bildirdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, "Covid-19'a karşı yerli ve milli olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı ürettik."
Sanayi üretimi nisan ayında aylık yüzde 30.4 düşerken; yıllık bazda ise yüzde 31.4 düştü.
Karayolu yolcu taşımacılığında yeni ücret tarifesi belirlendi.
Türkiye'nin cari işlemler hesabında nisan ayında 5 milyar 62 milyon dolarlık açık verilirken, 12 aylık cari açık ise 3 milyar 291 milyon dolar oldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı 69 firmaya ait yüzlerce gıda ürününde taklit ve tağşiş yapıldığını açıkladı.
Uluslararası Para Fonu Başkanı Georgieva, koronavirüs krizine ilişkin "Bu felaket, gelir eşitsizliğinde önemli bir artışa neden olabilir" açıklamasında bulundu.
Çarşı ve mahalle bekçilerinin görev, yetki ve sorumlulukları ile özlük haklarını düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.