Hazine'nin kasım ayında nakit gelirleri 86 milyar 53 milyon lira, nakit giderleri ise 78 milyar 152 milyon lira olurken, nakit dengesi 7 milyar 901 milyon lira fazla olarak kayıtlara geçti.
Güncel Haberler
OPEC ve OPEC dışı ülkeler, günlük petrol üretimini 500 bin varil daha azaltma kararı aldı.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) üretim kesintisini artırma kararının ardından petrol fiyatları, bu hafta haziran ayından beri en yüksek artışını kaydetti.
ABD merkezli sivil toplum kuruluşu (STK) Edesia, kutusu 50 dolar olan yüksek vitaminli fıstık ezmesi ürünü PlumpyNut ile Afrika’da bugüne kadar 10 milyon çocuğun hayatını kurtardı.
KOSGEB ile DEİK arasında KOBİ'lerin ihracattaki paylarının artırılarak dış pazarlardaki etkinliklerini güçlendirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranında enflasyon belirleyici olurken, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) hesaplamada yeni bir sistem önerdi:TÜFE sistemi bırakılsın, 6 aylık zamlar seyyanen yapılsın. SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl ocak ve temmuzda bir önceki 6 aylık enflasyon (TÜFE) oranında zam alıyor.
Adalet Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), kişisel verileri amacı dışında kullananlara ceza yağdırıyor. Bir banka çalışanının, özel işi için banka müşterisini telefonla aramasında ihlal olduğuna hükmetti. Bankanın, ilgili kişinin cep telefonu numarasını bankaya veriliş amacı dışında kullandığına dikkat çeken Kurul, bankayı 100 bin lira para cezasına çarptırdı.
Ziraat Bankası yurt içinde toplamda 22.5 milyar TL'ye kadar borçlanma aracı/İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (İTMK),Varlık Teminatlı Menkul Kıymet (VTMK) ihraçları ile yurt dışında toplamda 5.5 milyar dolara kadar borçlanma aracı/VTMK/İTMK ihraçları için genel müdürlüğü yetkilendirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, 10 milyon yapının kayıt altına alındığı açıklayarak yeni bir imar barışı olacak mı sorusuna cevap verdi. Demirtaş, İmar Barışı'nın önümüzdeki on yıllar boyunca tekrarı olmayacağını söyledi.
Türkiye'nin altın ithalatı kasım ayında 22 bin 43 kg oldu.
2017 yılında kurumlar vergisi sıralamasında 35’inci olan Koza Altın İşletmeleri A.Ş., 2018 yılında ödediği 283 milyon 097 bin 917 TL ile 20’nci sıraya yükselerek büyük bir çıkış yaptı.
İngiliz pazar araştırma kuruluşu tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyada en çok sevilen metropoller sıralamasında İstanbul 10’uncu sırada yer aldı.
Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi, arıların korunması için pestisit kullanımının azaltılması çağrısında bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2020'de Doğu Akdeniz'de yürütülen sondaj çalışmalarına devam edecek, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılmasına odaklanacak
Kısa bir süre önce “Arabuluculuk-Tahkim Kuralları”nı yayımlayarak dünyaya ilan eden İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), çözümsüz dosyalara talip oldu. Merkez, yerli ve yabancı yatırımcının en az üç yıl süren ve çözülemeyen sorunlarını geliştirdiği inovatif programla beş ayda çözecek.