Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilgili bakanların helikopterle gezerek onay verdiği yeni sanayi bölgesinin 30 bin kişiye istihdam sağlayacağını, şehrin ekonomisine de önemli katkıda bulunacağını söyledi.
Güncel Haberler
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı "Atlas Global Havayollarının belirttiği süre içinde bilet alan yolcuların mağduriyetlerini giderip gidermediği, bakanlığımızca yakından takip edilecektir" açıklamasında bulundu.
KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç "Yeni sezonda 300 bin tonun üzerinde ihracat beklentimiz var. Bu, Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamı olacak" dedi.
Bireysel Emeklilik Sistemi’nin toplam fon büyüklüğü 112 milyar 800 milyon liraya ulaştı.
TÜBİTAK tarafından geliştirilen PARDUS işletim sisteminin geliştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. PARDUS ile özgür, hızlı kurulabilen, kolay kullanılır, çoklu dil desteği içeren, bilgisayar kullanıcılarının temel masaüstü ihtiyaçlarını gidermek üzere açık kaynak bir işletim sistemi hedefleniyor.
Et ithalatını 2023 yılına kadar bitirmeyi hedefleyen Türkiye artık canlı hayvan ihracatı yapıyor. Van’dan 30 yıl aradan sonra Katar’a 30 bin küçükbaş hayvan gönderildi. Yapılan ihracat sayesinde bölgede hayvancılık da canlandı.
Batman’ın Sason ilçesinde terör olaylarının sona erdirilmesinin ardından yatırımlar art arda geldi. 2019’da kente 65 milyon liralık yatırım yapılırken 50 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi için de 34 milyon lira harcandı.
Asgari ücret pazarlığında işçilerin ilk teklifi geldi. Önümüzdeki yılın asgari ücretinde ilk teklif Türk-İş'ten: 2 bin 526 lira.
Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 azalarak 3 milyar 39 milyon metreküpe geriledi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Katar Merkez Bankası ile 17 Ağustos 2018'de imzalanan ikili para takası (swap) anlaşması, 25 Kasım 2019'da Doha'da düzenlenen bir törenle tadil edildi.
Adana’da, soğuk havaların vazgeçilmez sokak tatları arasında yer alan kestane kebaplar seyyar tezgahlarda satılmaya başlandı.
Çin ve Amerika arasındaki ticari gerginliğin yanı sıra dünya genelindeki ekonomik daralma ve döviz kurlarındaki dalgalanmalarla şirketler zor bir yılı geride bıraktı. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yürürlüğe alınan Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY) uygulamasıyla, şirketler konkordato ilan etmeden kredi borçlarını yeniden yapılandırabilecek.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden otomotivin AR-GE ve yüksek katma değerli yatırım, üretim ve ihracatının artırılmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.
Rusya Birleşik Uçak Şirketi (UAC) Başkanı Yuriy Slyusar, Türkiye ile yolcu uçaklarının teslimatını görüştüklerini açıkladı.
Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği Genel Sekreteri Erdal Kurt "Kış lastiği uygulaması, 1 Aralık'ta başlayacak. Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıkları kış çağrışımı yapmasa da hazırlıkları takvime göre tamamlamakta fayda var. Son güne bırakmayın, kış lastiklerinizi hazırlayın" dedi.