Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, ağustos sonunda 2018 yıl sonunda göre yaklaşık 30 bin artarak 210 binin üzerine çıktı.
Güncel Haberler
2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile birlikte memurların alacağı ilave ücretlerin de ne kadar artacağı belli olmaya başladı.
Antalya'nın Kemer ilçesinde yürütülen koruma çalışmaları sayesinde, kum zambaklarının sayısı, yüzde 30 oranında arttı. Ulupınar Mahallesi'nin muhtarı Habip Altınkaya, 'Bu alanlardan kum zambaklarının koparılması ya da köklerinden sökülerek, götürülmesini engellemek için güvenlik görevlisi veya kamera sistemiyle de takip edilebilir çalışma istiyoruz' dedi.
Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı kurulu gücünün 2024 yılında geçen yıla göre yüzde 50 artarak 63 gigavata ulaşacağı öngörülüyor. Bu artışla Türkiye, Avrupa'da en fazla yenilenebilir enerji kapasitesi bulunan 5 ülkeden biri olacak.
Okulların 2020 yılı pansiyon ücretleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri yeni yılda ortalama yüzde 8,6 artacak. İşte 2020 yılı okul pansiyon ücretleri...
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 0,62, külçe altının gram satış fiyatı yüzde 0,96, dolar/TL yüzde 1,25, euro/TL yüzde 0,46 değer kaybetti.
Küresel ekonomideki daralma eğilimi uygulamaya alınan birçok önleme rağmen engellenemezken, analistler, kamu politikalarının da yetersiz kalması halinde merkez bankalarının piyasalara "helikopter para" ile müdahale edebileceğini belirtiyor.
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "Depreme hiçbirimiz hazır değiliz, sanayi de bunlardan bir tanesi. Depremle ilgili öz eleştirimizi yapmak, yapabileceklerimizi öne çıkarmak adına İSO olarak, sorumluluğu güçlü bir şekilde almaya kararlıyız" dedi.
Şeker, yüzde 13,6 ile geçen ay emtia piyasasında yatırımcısına en fazla kazandıran ürün oldu.
Ekim 2018’de 21 bin adet olan otomobil ve hafif ticari araç pazarının bu yılın aynı döneminde ise yüzde 100 artışla 40 bin adedi aşması bekleniyor.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'dan uzun vadeli ve düşük faizli kredi müjdesi geldi.
Rus gazını Türkiye ve Avrupa'ya iletecek TürkAkım'ı oluşturan iki deniz hattından ilkinin doğal gazla doldurulmasına başlandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde alınan kararla 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ücret tarifesi belirlendi.
Ticaret Bakanı Pekcan, Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kredilerine ilişkin, "100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 komisyon alınmayacak. 100 binin üzerindeki kredilerde de yüzde 1'e düşecek." dedi
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Beklentimiz; tarihinde ilk defa İstanbul’a gelen turist sayısının İstanbul nüfusunu geçmesi. Bu psikolojik bir eşik olacak. Yani 2019 için 15,5 milyon turist gelecek. Şu andaki veriler onu gösteriyor." dedi.