Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's'in Türkiye kararına ilişkin yapılan açıklamada, 'Moody's'in kararı Türkiye ekonomisinin temel göstergeleriyle bağdaşmamaktadır' denildi.
Güncel Haberler
İŞKUR, İşte Anne projesi ile 15 yaşından küçük çocuğu olan ve çalışmayan annelere günlük 80 lira harçlık veriyor. İŞKUR, işsiz anneler harçlık projesiyle, İŞKUR’a kayıtlı herhangi bir mesleği olmayan, bir mesleği olmakla birlikte mesleğinde iş bulamayan veya mesleğinde yeterli olamayan işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlıyor. İşte, İŞKUR işsiz anne harçlığına başvuru şartları
Türkiye Gazetesi yazarı İsa Karakaş, TBMM Komisyonunda görüşülen ve mevcut sistemin aksine çalıştıkça emekli maaşını yükseltecek yeni sistemin detaylarını paylaştı.
65 yaş aylığı alabilmek için; 65 yaşını doldurmuş olmak, hiçbir sosyal güvencesi bulunmamak ve nafaka almıyor olmak gerekiyor. Başvuru kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılıyor.
Enflasyonla mücadelenin önemli ayaklarından olan sera yatırımları için kullandırılan kredilere ilgi büyük. Şubatta devreye giren krediye bugüne kadar 7 bine yakın başvuru oldu. Başvurular arasında 500 de yeni yatırımcı var.
Türkiye, yerli teknolojiler konusunda büyük adımlar atmaya devam ediyor.
Çeşitli ülkelerden gelen televizyonlara uygulanan yüzde 10'luk ek gümrük vergisi kaldırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı
Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Konya, Karaman, Niğde, Gaziantep ve Kahramanmaraş demir yolu hat ve istasyonlarında otla mücadele kapsamında 18-28 Haziran'da ilaçlama yapılacak.
Cari denge nisan ayında 1,3 milyar dolar açık verdi. Ocak-nisan döneminde açık 3,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, yılın ilk 4 ayında 642 bin adet gayrimenkul satılırken, Türkiye'de tapu başına düşen ortalama değer 153 bin liraya yükseldi
Tarım ve Orman Bakanlığı, "Küçükçekmece Gölü’ndeki balık ölümlerinin göl suyundaki düşük oksijen seviyesi nedeniyle gerçekleştiği kanaatine varılmış olmakla birlikte, numuneler alınarak, ilgili yerlere gönderilmiştir" açıklamasında bulundu.
Apple CEO’su Tim Cook, ABD Başkanı Donald Trump ve kızı ve danışmanı Ivanka Trump ile Beyaz Saray’da bir araya gelerek Çin ile ticari gerilimi ele aldı.
Kamuoyunda "yıpranma hakkı" olarak bilinen fiili hizmet süresi zammına ilişkin SGK tarafından önemli adımlar atıldı. Bu haktan yaralanacak meslek sayısı 45'e çıkarıldı.
Türkiye'de artırılmış gerçeklik alanında geliştirilen yenilikçi çözümler NATO'da ilgiyle karşılandı.
2015 yılında 1 liraya satılan ekmeği 71 kuruşa satarak haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle açılan dava sonra istinafa taşıdı.