Çinlinin tek şartı Tektilbank'ta nişan bozdurdu!

GSD Holding'e "3 yıl batanı sen ödersin" deyince Türk gelin nikah masasından kalktı!

Çinlinin tek şartı Tektilbank'ta nişan bozdurdu!
PARALİMANI.COM/ÖZEL HABER

Bir süredir Katarlı Katar National Bank ile satış görüşmelerini yürüten, ancak satış pazarlığını henüz sonlandıramayan Tekstilbank, Çin'li talibi ile de anlaşamadı.

GSD Holding bünyesindeki Tekstilbank, bir süredir Türk bankalarına ilgi duyan yabancı bankaların öncelikli hedefleri arasındaydı.

Katar National Bank ile satış görüşmelerinin yürüdüğü esnada (Paralimanının Tekstilbank Katarlı banka ile pazarlığı haberi için tıklayınız) yeni bir talibi çıkan Tekstilbank bu kez uzakdoğu sermayesi ile masaya oturdu.

Paralimani.com'a ulaşan haberlere göre Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC) ile uzun süren pazarlıklar sonucu bitme noktasına gelen pazarlık Çinliler'in son dakika talebiyle sonlandı.

SON DAKİKA ŞARTI, NİKAH BOZDU
Banka bilançoları ve kredi durumu ile ilgili incelemeleri tamamlayan ICBC'nin; Tekstilbank'a "Her konuda anlaştık. Yalnız son bir şartımız var. Bazı kredilerde sorun gördük. Eğer satınalma aşamasından sonraki 3 yıl boyunca batık kredi durumu ortaya çıkarsa bunu GSD Holding'in ödemesini istiyoruz" dedi.

Bu son şart üzerine 'bitti' gözüyle bakılan pazarlık, tarafların şimdilik masadan kalkmasıyla son buldu. Yine paralimani.com'a konuşan piyasa uzmanları Tekstilbank hisselerinde özellikle bugün görülen daşgalanma sebebinin satış işleminin başarısızlıkla sonlanması nedeniyle olduğunu ifade ettiler.

KATARLILAR YİNE POTAYA GİRER Mİ?
Tekstilbank ile anlaşamayan ICBC'nin Türkiye'de banka alım isteğinden vazgeçmediği öğrenildi. Öte yandan Tekstilbank'ın ICBC ile nikahla noktalanmayan ilişkisinin ardından yeniden Katar National Bank'ın ilgi alanına girebileceği konuşuluyor.

GSD HOLDİNG: SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Bu arada piyasada Tekstilbank hisse senetlerinde yaşanan dalgalanmanın ardından GSD Holding, yabancı ortaklık görüşmeleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada "Ana hissedarı olduğumuz Tekstil Bankası A.Ş.'nde sahip olduğumuz payların tamamı veya bir kısmının muhtemel alıcılara satışı ile ilgili olarak yetkilendirmiş olduğumuz finansal danışmanımız yatırım bankası BNP Paribas Londra tarafından yürütülen süreç halen devam etmektedir. Görüşmelerle ilgili muhtemel alıcılar hakkında şu aşamada bilgi verilebilmesi mümkün değildir" dendi.