21 yıllık dondurma devi yolun sonuna geldi
Singapur'un tanınmış dondurma markalarından Tom's Palette, 21 yıllık faaliyetinin ardından iki şubesini kapatma kararı aldı. Markanın kurucularından Chronos Chan ise şirketten ayrıldıktan sonra dondurma üretimine evinde devam etti.
Singapur'da 2005 yılında kurulan ve farklı dondurma çeşitleriyle tanınan Tom's Palette, Bugis ve Kovan bölgelerindeki iki şubesini 16 Ekim 2026'da kapatmaya hazırlanıyor. Markanın kapanma kararı gündem olurken kurucularından 51 yaşındaki Chronos Chan'ın hikâyesi de dikkat çekti. 2023 yılında şirketten ayrılan Chan, dondurma üretimini bırakmadı.
Deneyimli girişimci, evinde hazırladığı özel tarifleri müşterileriyle buluşturmaya devam ediyor.
21 yıllık marka iki şubesini de kapatıyor
Tom's Palette, Chronos Chan ve eşi Eunice Soon tarafından 2005 yılında kuruldu. O dönemde Panasonic'te mühendis olarak çalışan Chan, gündüzleri işine devam ederken akşamları dondurma üretimiyle ilgilendi.
Başlangıçta müşteri bulmakta zorlanan işletme, alışılmışın dışındaki lezzetleriyle zamanla tanındı. Ancak Chan, yeni yatırımcıyla markanın geleceğine ilişkin yaşadığı görüş ayrılıklarının ardından 2023 yılında şirketteki payını sattı.
Markanın mevcut yönetimi ise 21 yıllık faaliyetinin ardından iki şubeyi de kapatma kararı aldı.
Evinde 70'ten fazla dondurma çeşidi üretti
Şirketten ayrıldıktan sonra bir süre eğitmenlik yapan Chronos Chan, eski müşterilerinden gelen talepler üzerine 2025 yılında Ethos Gelato Lab adlı yeni girişimini kurdu.
Singapur'un Bukit Batok bölgesindeki evinde üretim yapan Chan, bugüne kadar 70'ten fazla farklı dondurma çeşidi satışa sundu.
8days.sg sitesindeki habere göre, Fiziksel mağazası bulunmayan girişimci, siparişlerini internet üzerinden alıyor. Müşteriler ürünlerini belirlenen teslim noktasından alabiliyor veya evlerine sipariş verebiliyor.
Girişimci, bugün kendi evinde küçük miktarlarda üretim yapmayı tercih ediyor. Siparişlere kişisel notlar ekleyerek müşterileriyle iletişimini sürdüren Chan, yeni tarifler geliştirmeye devam ediyor.