Küresel piyasalarda belirsizlik devam ediyor
Küresel piyasalarda, ABD'de güçlü seyreden iş gücü piyasası verileri ve enflasyon baskısıyla ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklenenden önce sıkılaştırıcı para politikası adımları atabileceğine ilişkin endişelerle karışık bir seyir izlendi.
TÜİK ve Merkez Bankası işbirliğiyle hazırlanan Tüketici Eğilim Anketi'nin sonuçları açıklandı. Eylülde 91,9 seviyesinde bulunan tüketici güven endeksi, ekimde 84,8 olarak hesaplandı.
Gelecek 12 aya ilişkin genel ekonomik durum beklentisi yüzde 9 azalarak 81,7'ye, dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi ise yüzde 5,6 düşüşle 102,7'ye indi.
Endeksin 100'ün altında kalması, tüketicilerin genel ekonomik duruma ilişkin kötümser beklentilerinin sürdüğünü gösteriyor.