TCDD Taşımacılık, Marmaray ve YHT’de sefer sayılarını azaltmayı planlıyor. Kaynaklar, yolcu hareketlerinin ve talebin yakından takip edildiğini belirterek, oluşan yeni duruma uygun biçimde sefer sayılarının düzenlenmesinin gündemde olduğunu söyledi. Buna göre sefer sayıları yeniden düzenlenecek.
Güncel Haberler
Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle birbiri ardına uçuşlardaki iptaller sonrası Onur Air de uçuşlarını 25 Mart tarihinden itibaren askıya aldı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, halihazırda düzenli sosyal yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında 1000'er lira nakdi destekten faydalanacağını bildirdi. Selçuk, emeklilere Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenecek bin lira ikramiyenin nisan ayında verileceğini de ifade etti.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), operatörlerin, internet hizmetlerinin sürekliliğini devam ettirmek için acil durumlarda trafik yönetimine ilişkin geçici ve orantılı önlemleri Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ile koordineli biçimde alabileceğini bildirdi.
İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelge ile berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetleri bugün saat 18.00 itibariyle geçici olarak durdurulacak.
Sağlık Bakanlığı'ndan "Koronavirüs tanısında 60-90 dakika içinde kapsamlı sonuç alınmasına olanak tanıyan yerli tanı kitinin yanı sıra 15 dakikada sonuç verebilen hızlı tanı kiti de kullanılacak." açıklaması geldi.
Son dakika haberine göre Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilere Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenecek bin lira ikramiyenin nisan ayında verileceğini bildirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında bugün saat 17.00 itibarıyla 46 ülkeye daha uçuşların durdurulacağını duyurdu.
Türkiye'de 2019 yılı işsizlik oranı yüzde 13,7 olarak açıklandı. İşsiz sayısı bir önceki yıla göre 932 bin kişi artarak 4 milyon 469 bin kişi oldu.
Yerli girişimlerden Bitaksi, Mart sonuna kadar Taksi sürücülerinden komisyon almayacağını bildirdi.
Walmart, corona virüs endişeleriyle artan talebi karşılamak için 150 bin kişiyi işe alacak.
Türkiye, AB'nin çelik ithalat sınırlamalarına Dünya Ticaret Örgütü nezdinde itiraz süreci başlattı.
Ankara Ticaret Odası (ATO), yeni tip 'korona virüs' salgını riskini ve üyelerinin taleplerini dikkate alarak tüm işlem ödemelerinin kredi kartı ile yapılabilmesinin önünü açtı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Kredi kartı ile ödeme yapılmasına imkan sağlayarak hem hijyen açısından önlem aldık hem de üyelerimizin yıllardır süren bir talebini daha karşılamış olduk” dedi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uçak biletlerinin iptali ve iadesi sırasında vatandaşların yaşadığı sorunlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Kimsenin mağdur olmaması için yurt içi ve yurt dışı tüm seyahatlerde fark alınmadan, iptal kesintisi yapılmadan herkese cayma hakkı tanınmalı" dedi.
Corona virüs salgınının olumsuz yönde etkilediği havayolu sektörü tarihinin en zor dönemini geçiriyor. Reuters’ın iddiasına göre uçak üreticisi Boeing de salgın sonrası yaşanan düşüş nedeniyle üretimi durdurmaya hazırlanıyor.