Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun 9 Avrupa ülkesinden çıkışlı uçuşlar bugünden itibaren durdurulmasının ardından Türk Hava Yolları yolcularına bilet değişikliği uyarısı yaptı.
Güncel Haberler
Apple, koronavirüs salgınına önlem amacıyla Çin dışındaki tüm perakende mağazalarını 2 hafta süreyle geçici olarak kapatma kararı aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim sistemi için EBA üzerinden 23 Mart'tan itibaren eğitimlere başlayacak. Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell devletin vereceği internete ek, internet hizmeti sağlayacak.
Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, "Herkese 2 sene yetecek kadar ürün stoklarda var. Bizi yeni hasat mevsimine çıkaracak kadar fazlasıyla bakliyatımız var"
SGK tarafından açıklanan Corona virüsü tedbirlerine göre 143 hizmet e-Devlet üzerinden sağlanacak. Özellikle risk grubundaki yaşlılar için elektronik hizmetler genişletilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) ait maske fabrikasını ziyareti sırasında, “MKEK de özellikle filtreli maskelerde bir oyuncu olarak piyasaya çıkabilir" dedi.
Benzine yapılan 51 kuruşluk indirimle birlikte bir litre motorinin fiyatı bir litre benzinin fiyatını geçti.
Gözde Girişim, Tokai çakmaklarının üreticisi Sebat Çakmak’ın satış sürecini tamamladı.
ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA),bu yıla ilişkin petrol fiyatı tahminini aşağı yönlü revize ederek, 18 dolar düşürdü
Korona virüs gerekçe gösterilerek, bazı gıda ve hijyen ürünlerini fahiş fiyattan satanlara karşı ekipler harekete geçti. Ümraniye Belediyesi korona virüsü bahane ederek fiyat artırımında bulunanlara karşı önlem almak amacıyla denetimlerini artırarak, marketlerde fiyat denetimi yaptı.
Türkiye Petrolleri Arama Ortaklığının (TPAO) geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’da yaptığı çalışmalar sonucu Trakya bölgesinin 15 yıllık ihtiyacını karşılayacak kadar doğal gaz rezervi tespit edildi.
Merkez Bankaları, virüsün küresel piyasalara etkisini faiz indirerek azaltmaya çalışıyor. Son olarak İngiltere Merkez Bankası 50 baz puan indirimle politika faizini 0,25’e çekti. ABD’de FED 18 Mart’taki toplantıyı erkene almış, 50 baz puan indirime gidip faizi 1,25’e düşürmüştü. Avrupa Merkez Bankası’ndan da indirim bekleniyor.
Petrol fiyatlarındaki düşüşün 6 ila 9 ay içerisinde doğal gaz piyasasına yansımasıyla Türkiye'nin uzun dönemli gaz alım kontrat fiyatlarının yüzde 30 azalarak bin metreküp başına 180 dolara kadar düşebileceği hesaplanıyor.
İstanbul'da da çok sayıda kişi kolonya almak için kolonya satan işyerlerine akın etti.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de stok yapılması gereken bir ürün grubu bulunmadığını belirterek, 'Vatandaşlarımız, fiyatları üç katına çıkaranlara prim vermemeli.' ifadesini kullandı.