1 TL'ye alıp 9 TL'ye satıyorlar

Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyatları üzerine denetimlerini sıklaştırdığı hallerde karşılaştığı tablo ekipleri bile şaşkına çevirdi. Denetimlerde ürünleri yüzde 100 ila yüzde 800 karla satan 88 şirket belirlendi.

1 TL'ye alıp 9 TL'ye satıyorlar

Sebze-meyve fiyatlarındaki yükselişi önlemek için hükümet tarafından hayata geçirilen tanzim satışları sonuçlarını verirken, Ticaret Bakanlığı da denetimlerine aralıksız devam ediyor. Bakanlık tarafından özellikle hallerde yapılan denetimlerde vatandaşın nasıl kazıklandığını ortaya çıktı. Denetimler sonucunda 1 TL’ye alınan salatalığın 9 liraya, 50 kuruşa alınan patatesin ise 4 TL’ye satıldığı belirlendi. Sebze-meyve fiyatlarında fahiş fiyat uygulayan 100'e yakın firmanın tespit edildi.

YÜZDE 100 İLA YÜZDE 800 KAR KOYUYORLAR

Tarladan vatandaşa ulaşana kadar yüzde 500’lerin üzerinde artan sebze-meyve fiyatlarına karşın kurulan ve halkın yoğun ilgi gösterdiği tanzim çadırları fiyatların düşmesini sağlarken, Ticaret Bakanlığı da denetimlerini sıklaştırdı. Konunun üzerine kararlı bir şekilde giden Bakanlık, fırsatçılarının oyununu gün yüzüne çıkardı. Denetimlerde ürünlerin maliyetlerini ve satış fiyatlarını kontrol eden Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat uygulaması yapan 88 firma ve 244 işlem tespit etti. Ürünlere yüzde 100 ila yüzde 800 kar koyarak sattığı belirlenen toplam 88 firmaya 2 milyon ceza kesilecek.

1 LİRAYA ALIP 9 LİRAYA SATIYORLAR

İstanbul'da bir halde yapılan denetimlerde fırsatçıların üreticiden 1 liraya alınan salatalığın 9 katına, 50 kuruşa alınan patatesin 8 katına, 4 liraya alınan sarımsağın 6 katına satıldığı belirlendi.

FAHİŞ FİYAT UYGULAMASI YAPAN BAZI FİRMALAR

1 TL'ye alıp 9 TL'ye satıyorlar - Resim : 1

İNCELEME BAŞLATILIYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’ndan sonra Rekabet Kurumu da devreye girdi. Kurumun hallerdeki fahiş fiyatları incelemek için çalışma başlattığı öğrenildi.