Acun Havayolları!

Televizyonun dahi çocuğu Atatürk Havalimanı'ndan havalanmak için kuleden izin bekliyor!

Acun Havayolları!
PARALİMANI.COM/ÖZEL HABER

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı Atlas Jet'in İcra Kurulu Başkanı Sami Alan ile Aplus tüketiciye hitap eden bir havayolu şirketi kurmak için düğmeye bastı. Tarafların bür süre önce görüştüğü belirtilirken, tek sorunun Atatürk havalimanı'ndaki slot izni olduğu belirtiliyor.

Televizyonun dahi çocuğu, yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı, iş dünyasında sağlam adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Medya, e-ticaret, yatçılık ve havacılık gibi farklı sektörlerde kurduğuşirketlerle dikkatleri üzerine çeken Ilıcalı'nın şimdi de Atlas Jet Havayolları İcra Kurulu Başkanı Sami Alan ile birlikte havayolu şirketi için kurmak için kolları sıvadığı öğrenildi. Ilıcalı'nın Alan ile görüştüğü ve kurulması planlanan yenişirketin Aplus (A+) tüketici kitlesine hitap eden bir havayoluşirketi oladuğu ifade ediliyor. Görüşmede yeni kurulacak havayolu şirketinin sloganın ise “Siz hiç herhangi bir havayoluna abone oldunuz mu” şeklinde belirlendiği kaydediliyor.

8-10 UÇAKLIK NİŞ HAVAYOLU ŞİRKETİ
Şirketin bir uçuş kulübü olacağı, çok küçük ve niş bir girişim planlandığı belirtiliyor. Şirketin en fazla 8 ila 10 uçaklık bir havayolu olmasını planlandığı gelen bilgiler arasında. Uçakların 14-20 kişi kapasiteli özel jetler olacağı ifade edilirken, şirketşn 2-4 milyon dolarlık bi ryatırımla kurulacağıuçalkarın ise kiralanacaı belirtiliyor. Şirketin 2016-2018 arasında faaliyete başlayacağı gelen bilgiler arasında. Atlas Atlas Jet Havayolları İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, bir süre önce Acun Ilıcalı ile görüştüklerini doğruladı. Ilıcalıile sadece bir kez bir araya geldiklerini belirten Sami Alan,“Konuyla ilgili bir görüşmemiz oldu. Ancak Atatürk Havalmanı'nda slot (iniş-kalkış izni) izni konusunda ciddi bir sıkıntı var. Şu anki durum itibarıyla 2017'den önce her hangi bir projenin hayata geçmesi zor gözüküyor. 3. havalimanıkoşullarının netleşmesi lazım” diye konuştu. Konuyla ilgili yorum almak için aradığımız Acun Ilıcalı'ya işe ulaşamadık. Öte yandan Acun Ilıcalı Temmuz 2011'de kızı Banu Ilıcalı ile ortak AF Havacılık adında şirket kurmuştu. 1 milyon lira sermaye ile kurulan şirketin amacı “uçak alımı” ve “kiraya verilmesi” olarak tescil edilmişti. Ünlü televizyoncu, iki sene önce Cessna Citation XLS markalı özel jet satın almıştı.Fabrika çıkış fiyatı 12 milyon dolar olan uçağı Ilıcalı,ünlü işadamı Nihat Özdemir’den 7 milyon dolara almıştı.