Dolar ne kadar oldu? 25 Kasım 2015 dolar fiyatı!

Dün jeopolitik gerginliklerle sert düşen Borsa İstanbul güne yükselişle başlarken Dolar ve Euro kurlarında yükseliş devam ediyor

Dolar ne kadar oldu? 25 Kasım 2015 dolar fiyatı!

Dün hem küresel hem yurtiçi piyasalar çok yoğun veri ve haber akışı ile yön bulmaya çalıştı. Halihazırda gelişmekte olan para birimleri ve emtia üzerinde baskısı devam eden Dolar, dün Suriye sınırındaki Türkmen Dağı yakınlarında bir Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğü haberleriyle Türk Lirası karşısında tırmanışa geçti. Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamalarının ardından Borsa İstanbul sert düştü. Endeks günü yüzde 4,39 kayıpla tamamladı.

ABD tarafında ise büyüme, kişisel tüketim, ticaret dengesi ve tüketici güveni verileri açıklandı. ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte beklentilere paralel büyüdü. Tüketici güveni ise Kasım ayında 14 ayın en düşük seviyesine geriledi.

DOLARIN ATEŞİ DÜŞMÜYOR

İstanbul serbest piyasada Dolar güne 2,8800 TL, Euro ise 3,0720 TL seviyelerinden başladı. Dünkü kapanışta Dolar satış fiyatı 2,8790 TL, Euro'nun satış fiyatı 3,0630 olmuştu.

YATIRIMCI YEN'E YÖNELDİ

Jeopolitik gerginliklerle beraber güvenli liman arayışında olan yatırımcılar Japon Yeni'ne yöneldi. Çin piyasalarında teknoloji hisseleri öncülüğünde bir toparlanma oldu. Çin hisse senedi piyasaları sabahki kayıplarını geri alıp günü artıda kapatmayı başardı. Ortaoğu piyasaları ise jeopolitik gerginlikler nedeniyle düşüşle açıldı.

PETROL FİYATLARI

Dün hızlı yükselen petrol fiyatlarında yükseliş yavaşladı. Bu hafta Amerikan petrol stokları açıklanacak. Petrol fiyatlarındaki yükselişin yavaşlamasında ABD stokların artacağı beklentilerinin etkisi bulunuyor.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE AÇILDI

Borsa İstanbul 100 Endeksi (BIST 100) dünkü sert düşüşün ardından güne yüzde 0,43 yükselişle 76.570,12 puandan başladı.

Endeks dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sert açıklamaları ardından gelen iptallerle yüzde 4,39 değer kaybederek 76.243,00 puanda kapandı.

Dün yurtiçinde ayrıca yeni Bakanlar Kurulu'nun açıklanması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararı izlendi. AK Parti hükümetlerinin tamamında yer almış ve ekonomi yönetiminde yer alması beklenen Ali Babacan kabine dışında kaldı.