Emekliye promosyon açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, emekli promosyonlarıyla ilgili, "2017 yılında emeklilierimize; 1000 lira altı alana 1 seferlik 300, 1000-2000 arana 375 lira, 2000 lira üzeri alanlara ise 450 lira promosyon ödenecektir." dedi.

Emekliye promosyon açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, emeklilere promosyon ücreti çalışmasına ilişkin, bugün öğleden sonra açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

İmkanlarımız arttıkça, ülkemiz zenginleştikçe daha fazlasını vermek için gayret göstereceğiz. Çünkü emeklilerimiz bu ülke için gayret ettiler. onların emeklilik hayatında olabildiğince iyi şartlarda yaşamaları bizim öncelikli hedefimiz. İmkanlar arttıkça bunları da yapacağız. 2017 yılında emeklilerimize, maaşlarına ilaveten, promosyon ödenecek.

*1000 lira altında emekli maaşı alanlara 300 lira. 1000-2000 lira arasında alanlara 375 lira, 2000 lira üzerinde emekli maaşı alanlara 450 lira bir sefer de ödeme yapılacak. Bu neyin karşılığı? Bankalar bu parayı tuttuğu için buna karşılık emeklilerimize imkan sağladılar.

*Ne kadar emekli yararlanıyor? 11,5 milyon. Bunun yüzde 75'ten fazlası 1000-2000 aralığında ve onlar 375 lira alacak. Hayırlı olsun.

*Bunun yıllık tutarı ne diye merak edebilir vatandaşlar, 5 katrilyonluk bir kaynağı bankalar ve hükümetimiz emeklilerimize, emekli maaşlarına ilave olarak bu promosyon şeklinde sağlamıştır.

*3 yıl hesaplar bankada tutulma karşılığı bu ödeme yapılacak ama bir seferde yapılacak. Bu 2017'de emeklilerimizin maaş aldığı takvime uygun olarak ödeyecek.

*Emeklilerimizin maaş alma durumuna göre 1 ila 3 ay arasında defaaten ödenecek.

Emekliye banka promosyon ödemeleri peşin yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden emeklilere ödenecek banka promosyonu ile ilgili yapılan açıklamada, SGK kapsamında gelir/aylık alan 11,5 milyon emekli bulunduğu belirtilerek, “2015 Aralık ayından itibaren konu ile ilgili olarak bankalar ile görüşmeler yapılmıştır. Gelinen noktada kamu bankaları ile bin TL altı emekli aylığı alanlara 300 TL, (2,3 milyon kişi; yüzde 20 si; 767 milyon TL), bin TL ila 2 bin TL arasında emekli aylığı alanlara 375 TL, (8,3 milyon kişi; yüzde 72,8; 3,44 milyar TL), 2 bin TL üzerinde emekli aylığı alanlara 450 TL (791 bin kişi; yüzde 6,9; 392 milyon TL) tutarlarında 3 yıllık promosyon ödenmesi konusunda mutabakat sağlanmıştır. Promosyon ödemeleri peşin olarak yapılacaktır. Söz konusu tutarların altında promosyon anlaşması yapılmayacaktır” denildi.

“Bu kapsamda emeklilerimize üç yıl için yaklaşık 4,6 milyar TL promosyon ödemesi yapılacaktır” ifadesinin yer aldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Emekliler ve hak sahipleri, promosyon anlaşması yapılan bankalar arasından çalışacakları bankaları tercih edebileceklerdir. Aktif iki adet otomatik ödeme talimatı ile birlikte kredili mevduat hesabı veya kredi kartı ürünlerinden birisinin de bulunması aranacak, bunlar dışında başka ürün aranmayacaktır. Maaşın tamamının ATM’den tek seferde ücretsiz çekilebilmesi sağlanacaktır. Emekli maaş hesapları için hesap işletim ücreti muafiyeti verilecektir. SGK tarafından promosyon ödemesi yapılan emeklilerin başka bankaya maaş aktarımları engellenecektir. Promosyon ödemelerinin sistemsel geliştirmelerin tamamlanmasını takiben Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına göre belirlenecek tarihlerde Şubat 2017’den itibaren başlaması öngörülmektedir.”