Fenerbahçe'de iki oyuncu değere bindi

Sezon başı takıma kattığı oyuncularla Avrupa'nın en çok konuşulan takımlarından biri olan ancak Eylül ayı sonu itibariyle oynadığı oyunla ciddi şekilde eleştirilen Fenerbahçe'de iki oyuncunun yokluğu aranmaya başladı.

Fenerbahçe'de iki oyuncu değere bindi

Fenerbahçe'de sezon başı yapılan Nani ve Van Persie transferlerinin yanında taraftarın pek de beğenmediği iki isim Josef de Souza ve Abdoulaye Ba adeta değere bindi.

İkisi de gereksiz görülmüştü

Yaz döneminde Sivasspor'a karşı yapılan hazırlık karşılaşmasında 1 gol rakip filelere, bir gol de kendi ağlarına gönderen Abdoulaye Ba için "Fenerbahçe'nin defansif sorunlarına çare olmaz" yorumları yapılmış, mücadeleci oyundan çok pas oyununu tercih eden Josef için ise tarzının Mehmet Topal'a benzerliği ve risk almayan oyun yapısı nedeniyle "8 milyon euro eder mi?" soruları sorulmuştu.

Ancak Süper Lig'de ilk 6 hafta henüz bitmesine rağmen Josef başta olmak üzere iki oyuncunun da değeri anlaşıldı, hatta Brezilyalı orta saha Van Persie, Nani, Diego gibi isimlerin olduğu kadroda "kilit isim" olarak gösterilmeye başlandı.

Ba'nın yokluğu Kjaer'i de mi bozdu?

Abdoulaye Ba'nın ligdeki Antalyaspor maçında sakatlandıktan sonra onun yerine geçen Bruno Alves'in tecrübesine rağmen kritik hatalar yapması, adam kaçırması, sezon başının flaş transferlerinden Kjaer'in de dengesini bozmuş gözüküyor. Danimarkalı stoper, Ba'nın sakatlanmasından bu yana tepki alan isimlerin başında geliyor.

Josef'in yokluğunda ise geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi Mehmet Topal devreye giriyor ancak Brezilyalı'nın varlığında verebildiği katkıyı veremiyor.

Josef de Souza ve Abdoulaye Ba'nın oynamadığı 4 maçta (Molde, Bursaspor, Beşiktaş, Celtic) Fenerbahçe kalesinde tam 9 gol gördü.

Fanatik