Gözde Girişim'den gönüllü pay alım teklifi

Yıldız Holding iştiraki Gözde Girişim, Makina Takım Endüstrisi’nde gönüllü pay alım teklifi yapacak, şirketteki payı yüzde 95’i geçerse hisse kottan çıkarılacak

Gözde Girişim'den gönüllü pay alım teklifi

Yıldız Holding iştiraklerinden Gözde Girişim Sermayesi, yüzde 59.96 hissedarı olduğu Makina Takım Endüstrisi’nin borsa kotundan çıkarılması amacıyla başvurabilmesinin de ön koşulu olarak, şirketteki oy hakkını yüzde 95'in üzerine çıkarmak için gönüllü pay alım teklifi yapma kararı aldı.

Gözde Girişim’den Cuma akşamı KAP’a yapılan açıklamada, şirketin Makina Takım’da sahip olduğu payların dışında kalan payların tamamı için hisse başına 1.05 TL’den gönüllü pay alım teklifi yapılacağı ve söz konusu işlem için gerekli olan finansmanın öz kaynaklar yoluyla temin edileceği belirtildi. Makina Takım Endüstrisi hisseleri Cuma günü 0.92 liradan kapanmıştı. Makina Takım Endüstrisi’nin Gözde Girişim’e devrinden önceki mali tablolarındaki tutarsızlıklar, kayıt edilmemiş yükümlülükler, ana sermayedar tarafından bazı şirket üst düzey yöneticilerine verilmiş hayatın doğal akışına uymayan mükafat ve taahhütlerin tespit edildiği belirtilen açıklamada; şirketin mevcut operasyonel yapısı ve makina parkı, yüksek işçilik maliyetleri ve satış kanalı yapısı ile büyümesinin kısıtlı olacağı, elde edilen faaliyet kârının da borçların çevrilmesi için yeterli olmayacağı ifade edildi.

Bu doğrultuda, Makina Takım'ın kendine yeten bir duruma erişmesi için yeni bir yapılandırma sürecine girmesi, tesislerini düşük maliyetli şekilde konumlandırması, makine parkına yatırım yapması ve stratejik ürün gruplarında uzmanlaşması gibi adımların sermaye artışlarını gerektirebileceği belirtilerek, bu süreçte yer almak istemeyebilecek yatırımcılara imkan tanımak amacıyla gönüllü pay alım teklifine gitme kararı alındığı ifade edildi. Açıklamada, gönüllü pay alım teklifine aracılık edecek kurum olarak ise, Bizim Menkul Değerler’in tespit edildiği belirtildi. Makina Takım Endüstrisi’nden KAP’a yapılan açıklamada da, gönüllü pay alım teklifi sonucunda Gözde Girişim’in oy oranının yüzde 95’in üzerine çıkması durumunda, şirket paylarının borsa kotundan çıkması için Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu nezdinde gerekli sürecin başlatılmasının planlandığı ifade edildi.