İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ne bir flaş isim daha!

BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Haluk Dortluoğlu İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi oldu!

İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ne bir flaş isim daha!
paralimani.com Ekonomi Haberleri Servisi
Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti'ne bir flaş isim daha girdi. TÜrkiye'nin en büyük süpermarket zincirlerinden BİM'in İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Haluk Dortluoğlu, üniversitenin mütevelli heyeti üyeliğine getirilen yeni isim oldu.

Mütevelli heyetinde flaş isimler!
İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti'nde başkan olarak 23 ve 24. Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili, 60. Hükümetin Çalışma Bakanı, 61. Hükümetin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bulunuyor.
Üniversite'nin mütevelli heyetindeki bir diğer flaş isim Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker.
Yine Yıldız Holding'te yönetim kurulu üyesi olan bir diğer İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi de Mehmet Köse.
Avea Genel Müdürü ve Türk Telekom Bireysel İş Birimi Genel Müdürü Erkan Akdemir de İstanbul Şehir Üniversitesi mütevelli heyetinde yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Şehir Üniversitesi, Mütevelli Heyeti’ne Nobel Kimya Ödülü’nün sahibi olan Prof. Dr. Aziz Sancar, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, LC Waikiki CEO’su Vahap Küçük'ü de katmıştı.
Akademik çevrenin önemli isimlerinin de yer aldığı mütevelli heyetine böylece eklenen son flaş isim BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu oldu.

Twitter'dan teşekkür etti
Haluk Dortluoğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi tarafında bir tweetle yeni gelişmenin duyurlması üzerine gelen tebriklere twitterdan teşekkür etti.
Dortluoğlu tweetinde, "Tebrik ve iyi dileklerde bulunanlara çok teşekkürler.. Umarım vazifeye hakkını vermek nasip olur." dedi.

İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ne bir flaş isim daha! - Resim : 1

İstanbul Şehir Üniversitesi ne zaman ve nasıl kuruldu?
İstanbul Şehir Üniversitesi, 1986 yılından bu yana Bilim ve Sanat Vakfı’na yön veren akademik arayışın içinden doğdu. Gerçek bir “vakıf üniversitesi” olarak yola çıkan İstanbul Şehir Üniversitesi, fiilî kuruluş çalışmalarına 2007 yılında başladı.

Üniversite 31 Mayıs 2008 tarihinde “kamusal kimlik” kazandı ve 1 Haziran 2008’de Tophane’deki irtibat ofisinde faaliyete başladı. Bu süreçte güçlü, genç ve dinamik bir akademik topluluğu bir araya getiren “Araştırma-Geliştirme Grubu”nun öncülüğünde, üniversitenin nitelikli bilgi üretmek ve paylaşmak açısından ortaya koyacağı özgün değerler ve karşılaşabileceği ana sorunlar tartışmaya açıldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ne bir flaş isim daha! - Resim : 2
Entelektüel müzakere ve fikrî mübadelenin önemine binaen, doğru soruların acele cevaplardan daha sahici olduğuna inanarak, içinden doğduğu toplum ve akademi dünyasının ihtiyaçlarına en uygun üniversite modelini inşa etmek amacıyla, alanında yetkin ve güçlü isimlerle derinlemesine mülakatlara başlandı. Bu çerçevede Ahmet Davutoğlu, Akşin Somel, Fahri Aral, Teresa Doğuelli, Abdülkerim Kar, İsmail Erünsal, Nabi Avcı, Nüzhet Dalfes, Ensar Gül, Bahattin Akşit, Elisabeth Özdalga, Fethi Çalışır, Ayşe Ayçiçeği, Tayfun Atay, Halil Berktay, İskender Savaşır, Orhan Tekelioğlu, Gencer Özcan, Edibe Sözen, Cemal Kafadar, Nezih Erdoğan, Mustafa Aydın, Mithat Çelikpala, Suavi Aydın, Fuat Keyman, Mehmet Öz, Zeynep Direk, Levent Köker, Zafer Toprak, Mustafa İsen, Meliha Altunışık, Doğan Özlem, Ersin Kalaycıoğlu, Ali Fuat Bilkan, Mete Tunçay, Süleyman Seyfi Öğün, İlhan Kutluer, Kayahan Özgül, Süha Oğuzertem, Ömer Torlak, Ekrem Tatoğlu, Serdar Sayan, Sibel Arkonaç, Ziya Öniş, Haldun Evrenk, Seyfettin Gürsel, Kemal Madenoğlu, Nihat Erdoğmuş, Gültekin Yıldız, Nurullah Genç, Ömer Faruk Akyol ve Murat Güvenç gibi isimlerle buluşuldu.

İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ne bir flaş isim daha! - Resim : 3

Bu isimlerle yapılan derinlemesine mülakatların yanı sıra Araştırma Geliştirme Grubu, üniversitede hangi disiplinlerin ne tür yapı, aktör ve süreçlerle temsil edilmesi gerektiğini tartışmaya devam etti ve üniversitenin daha sonraki akademik örgütlenmesine zemin oluşturmak üzere farklı bölümler için “kuruluş raporları” hazırladı. Kuruluş raporlarının yazım sürecini, üniversitenin stratejik raporunun oluşturulması çalışmaları izledi ve bu bağlamda ilk olarak Mayıs 2009 tarihinde farklı meslek ve toplum kesimlerinden elli seçkin ismin katılımlarıyla bir “arama toplantısı” gerçekleştirildi.
İzleyen Haziran ve Temmuz aylarında ise “İstanbul Şehir Üniversitesi Stratejik Planı”nın yazımı tamamlandı. Üniversite, bütün bunların yanında Mayıs 2009 tarihinden itibaren “İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü” ile ilgili mimari çalışmaları yürütmeye başladı.
Keşifsel bilginin üretimine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan İstanbul Şehir Üniversitesi, özgün, katılımcı, evrensel ve özgürlükçü perspektifiyle ve zenginleşen ekibiyle, 2010-2011 akademik yılında ilk öğrencileri ile buluştu. İstanbul Şehir Üniversitesi, Halen 6 fakülte, 3 enstitü çatısı altında 14 lisans, 15 lisansüstü programı ile Altunizade Doğu, Altunizade Batı ve Altunizade Güney Kampüslerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Haluk Dortluoğlu kimdir?

İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ne bir flaş isim daha! - Resim : 4


Haluk Dortluoğlu 1972 yılında Akşehir’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1995 yılında mezun olan Dortluoğlu, sonrasında uluslararası bağımsız denetim firmalarından Arthur Andersen ve Ernst&Young’da yaklaşık sekiz yıl görev yaptı. 2003 yılında Türk Hava Yolları Muhasebe Direktörlüğü görevini üstlenen Dortluoğlu, Kasım 2005’te BİM’de Finans Direktörü (CFO) olarak göreve başladı ve 2006-2009 döneminde ayrıca Operasyon Komitesi üyeliğini de yürüttü. 2007 yılında Harvard Business School’un İleri Yöneticilik Programını (AMP) tamamlayan Dortluoğlu’na 2009 yılında Frankfurter Allgemeine Zeitung grubu bünyesinde Avrupa’da yayınlanan bir ekonomi dergisi olan Finance in Emerging Europe tarafından “Yılın CFO’su Ödülü” verildi. Dortluoğlu, 2014 yılında Thomson Reuters Extel tarafından yapılan yatırımcı ilişkileri alanındaki araştırma sonuçlarına göre uluslararası kurumsal yatırımcılar tarafından “Türkiye’deki en iyi CFO” olarak gösterildi. 2010 yılında şirketin BİM’in İcra Kurulu Üyeliği’ne atanmış olan Dortluoğlu halen bu görevine devam ediyor.
Dortluoğlu, yeni iş geliştirme yaklaşımı kapsamında, mobil iletişim sektöründe Türkiye’de bir ilk olan ve lansman sonrasındaki ilk iki yıl içinde bir milyon abone sayısını aşan özel markalı sanal operatör uygulaması Bimcell’in proje ve uygulama sürecini yürüttü. Dortluoğlu, süpermarket sektöründe yeni bir perakende modeli olarak kurgulanarak, Mart 2015’te ilk mağazasını açan FİLE’nin, fikir aşamasından kuruluşuna kadar liderliğini yürüttü, halen FİLE İcra Kurulu Başkanlığı’na da devam ediyor.
Haluk Dortluoğlu 2010 yılından bu yana, öğrenci ve mezunların önderlik ve yöneticilik yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi mezunları tarafından 1996 yılında kurulan Boğaziçi Yöneticiler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığını da yürütüyor.