Öğretmenlere atama müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yasa gereği senede bir defa atama yapılabiliyor. Ancak Meclis açıldıktan sonra bir karar vereceğiz. Gençlerimizi memnun edeceğimizi tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere atama müjdesi

''ŞUBAT ayı öğretmen atamaları gerçekleştirilecek mi?'' Sorusu öğretmen adaylarının merak ettiği konuların başında geliyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atamalarla ilgili açıklamada bulundu. Birtakım ziyaretlerini gerçekleştirmek amacıyla Eskişehir'de bulunan Bakan Avcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun şubat ayında öğretmen atamasının yapılıp yapılamayacağına yönelik sorusuna Avcı, öğretmen atamalarının kanun gereği yılda bir kez yapılabileceğini hatırlattı.

BİR KEZ ATAMA YAPILABİLİYOR

Artılarıyla eksileriyle öğretmen atamalarını değerlendirdiklerini belirten Avcı, "Bununla ilgili olarak kesin bir açıklama yapmayayım ama değerlendiriyoruz. Yasa gereği senede bir defa atama yapılabiliyor. Ancak Meclis açıldıktan sonra bu konuyla ilgili değerlendirmelerimizi tamamlamış oluruz. Ona göre bir karar vereceğiz. Ama gençlerimizi memnun edeceğimizi tahmin ediyorum" dedi.