Sağlıklı ve mutlu yaşamın sırrı iyi uykuda gizlidir

Kaliteli bir uyku için en az 8 saat uyunması gerektiğini duymuşsunuzdur. Ancak bazen saatlerce uyusanız bile kendinizi dinlenmiş hissetmezsiniz. Çünkü uykunuz yeterince kaliteli değildir.

Sağlıklı ve mutlu yaşamın sırrı iyi uykuda gizlidir

Yataş, tüm dünyada trend olan son teknoloji yataklar üreterek uyku deneyiminizi ve yaşam kalitenizi yükseltmeyi hedefliyor.

Kaliteli Uyku ve Önemi

Her insan yaklaşık olarak ömrünün üçte birini uyuyarak geçirir. Uyku, genellikle bilinenin aksine tüm vücut sistemlerinin pasifleştiği bir dinlenme süresi değildir. Çünkü bu esnada vücut oldukça aktif bir yenilenme sürecine girer. Günlük uyku süresi kişiye ve yaşa bağlı olarak değişir. Genellikle yaş ilerledikçe azalan uyuma süresi, günlük ortalama 6 ila 8 saat arasında olmalıdır. Sık sık yeterince derin uyku uyuyamayan kişiler, hastalıklara karşı daha savunmasız olurlar. Böyle durumlarda vücudun ritmi kontrolden çıkar. Bu dengesizlik cilde dahi yansır: cilt kurur, pul pul kalkar, çatlar, hücre bölünmesi düzenli gerçekleşemediği için cilt giderek incelir. Kuru cilt daha da kururken, pürüzlü cilt de iyice bozulur. İyi bir uyku, sağlıklı bir yaşam kalitesi için olmazsa olmazdır.

Doğru Yatak Seçimi

Doğru yatak seçimi konusunda kalıplaşmış bir kural yoktur. Sağlık, konfor ve kişisel zevkler göz önüne alınarak en uygun yatağın seçilmesi önemlidir. Zira yaşamımızın ciddi bir kısmı yatakta geçer. Bu yüzden diğer mobilyalara göre hayat kalitenizi arttırmak ve sağlığınızı etkilemek konusunda çok daha büyük bir role sahiptir. Yeni bir yatak alırken, dikkat edeceğiniz hususlara değinirsek, ölçülerinden sertliğine ve kumaş türlerine kadar, karar vermeniz gereken çok fazla parametre mevcuttur.

Son zamanlarda gelişen teknolojiyle birlikte ortopedik yaylı, visko ve lateks gibi birçok yatak türü de hayatımıza girmiş durumdadır. Öncelikle mümkün olduğunca büyük bir yatak almaya özen gösterin. Zira küçük seçerseniz, uyku kaliteniz beklenmedik derecede düşebilir. Bu yüzden boyutlarına karar verirken, boyunuzdan en az 20 cm daha büyük bir yatak seçerseniz, çok daha rahat edersiniz.

Ölçülerden sonra, yatak yüzeyi omurganızı dik tutacak şekilde olmalı ve vücudunuzun her noktasını desteklemelidir. Bunu göz önünde bulundurarak, yatağınızı almadan önce muhakkak denemenizde fayda var. Yüzey olarak, geniş dokulu, gözenekli ve sıkı dokunmuş bir yatak seçmenizi önerebiliriz.
Yatağın sert, orta sert veya yumuşak oluşu ise, tamamen sizin rahatınız ile ilgilidir. Yaylı yataklarda iç yay sistemi üzerindeki dolgu katmanları ve telin kalitesi çok önemlidir. İç yay sisteminin yoğun olması ise vücut ağırlığını daha eşit yayar ve konforunuzu arttırır. Son olarak yatak almaya karar verirken eski yatağınızın konforunu, yeni alacağınız ile kıyaslayarak farklılığı hissetmeye çalışabilirsiniz. Nasıl bir yatak seçeceğinize doğru şekilde karar verirseniz, sağlıklı bir uyku deneyimi ihtimaliniz o derece artacaktır.

Şimdi Değişim Zamanı

Gün içinde kendinizi bitkin hissedip, geceleri erken yattığınız halde sabahları yorgun uyanıyor olabilirsiniz. Siz de son teknoloji bir Yataş yatak edinerek, yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz! Dünyanın en iyi yataklarında kullanılan Amerikan yay teknolojilerini kullanan Yataş, çok daha sağlıklı bir uyku deneyimi için, https://www.yatasbedding.com.tr adresinde son teknolojik trendleri takip etmeyi sürdürüyor. En büyük yay üreticisi Leggett & Platt ile iş birliği yapan Yataş, en üst düzey kaliteyi sizlere sunuyor. İster tek kişilik yatak, isterseniz çift kişilik yatak olmak üzere; Zero Gravity, Hourglass Air, Ergocoil Infinity ya da Verticoil Aqua gibi son teknoloji ile üretilmiş, dünya standartlarında, en konforlu yataklara sahip olabilirsiniz. Siz de yeni bir yatak almadan önce, Yataş ürünlerine göz atabilirsiniz.