SGK Borç, GSS Borç ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemi

Hem BAĞ-KUR hem de GSS gibi kurumlar için SGK borç sorgulama işleminiz online olarak kolayca yapabilirsiniz. SGK borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SGK borç sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

SGK Borç, GSS Borç ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemi

Hayatımızın hemen her alanında bizi etkileyen bazı işlerimizi internet sayesinde, oldukça pratik hale getirmiş durumdayız. Bu durumu hem fırsat hem de hizmet olarak gören birçok özel ve tüzel kuruluş da, artık yavaş yavaş, internet kullanımına ivme kazandırmıştır.

Bu denli bir gelişme söz konusu iken, çalışmalara ve gelişmelere kayıtsız kalmak istemeyen devlet de Sosyal Güvenlik Kurumu kanalı ile vatandaşlara hizmet sunmaya başlamıştır. SGK’ nın çok çeşitli olan uygulamalarından bir tanesi olan SGK borç sorgulaması uygulaması üzerinde duracağımız yazımızı okuyarak bu konuda bilgi edinebilirsiniz. Sizler de bu uygulama sayesinde SGK borç sorgulama işlemi ile birlikte SGK' ya bağlı olarak borcunuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. SGK borç sorgulama ile birlikte gerekli bilgileri ilgili alanlara girerek sizde sorgulama işlemlerini yerine getirebilirsiniz. Biz yazımızda sizlere SGK borç sorgulama işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız. SGK borç sorgulama işlemini iki farklı şekilde yerine getirebilirsiniz. Yazımızda bu iki sorgulama türü hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

SGK borç sorgulama işlemini iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Bu yollardan birisi e-devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifresi ile yapacağınız sorgulama işlemidir. Eğer sizde E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak istiyorsanız şifre sahibi olmanız gerekmektedir şifreniz yoksa sorgulama yapamazsınız. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için www.sgk.gov.tr adresine giriş yapıp açılacak olan sayfada TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Bu yöntemden farklı olarak, diğer yol ise online tahsilat yöntemidir. Bu yolla sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız şifresiz olarak sorgulama işlemini yapmış olacaksınız. Biz yazımızda ayrıntılı olarak bu sorgulama türünü anlatacağız bunun nedeni ise bu yolun daha kullanışlı ve pratik olmasıdır.

Burada başlangıç aşaması olarak öncelikle, onlinetahsilat.sgk.gov.tr adresine tıklayınız. Hemen sonra açılacak olan sayfada karşınıza web tahsilat yazılı bir kutucuk çıkacaktır bu kutucuğu bulunuz. Daha sonar, kutucuğu bulduktan sonra borç sorgulama başlığını bu bölümde göreceksiniz. Bu bölümü de açtıktan sonra sizden bir kaç bilgiyi girmeniz istenecektir. Bu bilgiler sorgu türü, sorgu tipi, sicil no ve güvenlik kodudur. Hemen sonra sorgu türü yazan bölümü bağlı olduğunuz kurumu belirleyerek doldurunuz. Yani SSK' ya bağlı iseniz 4A, BAG-KUR' a bağlı iseniz 4B ve Emekli Sandığı'na bağlı iseniz 4C seçeneğini belirlemeniz gerekmektedir. Bu belirlemeleri dikkatli yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde sorgulama işleminizi yapamazsınız. Bu işlemi de yaptıktan sonra sorgu tipi yazan alanı da yine aynı şekilde bağlı olduğunuz kuruma göre doldurunuz. Sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra son olarak borç sorgula butonuna basınız. Bu yöntem sayesinde artık sizde şifresiz kullanmadan SGK borç sorgulama işleminizi yerine getirebilme imkanı yakalamış olacaksınız.