Sürücüsüz araçlar seneye yolda

İlk adım İngiltere'den geldi

Sürücüsüz araçlar seneye yolda

Bilim kurgu filmlerinde yaşanan sahneler yakında gerçek oluyor. Sürücüsüz otomobiller, yaklaşık 5 ay sonra trafikte olacak. Bu konuda ilk adım İngiltere'den geldi. İngiliz hükümeti, sürücüsüz araçların gelecek yılbaşından itibaren trafiğe çıkabileceğini duyurdu. Hükümet, bu amaçla, bazı yollarda düzenlemeler yapacak.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANSIN İSTEĞİ

Hükümet, Londra’nın yanı sıra diğer büyük kentlerden de gerekli hazırlıkları tamamlamalarını istedi. Bir kasaba ya da kentin şoförsüz araçların test sürüşü yapmasına elverişli hale gelmesinin 10 milyon sterlin, yani yaklaşık 35 milyon tl ödenek gerektirdiği belirtiliyor.

DİĞER ÜLKELERDE DE ÇALIŞMALAR VAR

İngiltere'nin yansıra ABD, Japonya ve İsveç gibi ülkeler de sürücüsüz otomobillerin trafikte kullanılabilmesi için hazırlık yapıyor. Dünyanın önce gelen otomobil firmaları da bu konudaki yatırımlarına hız vermiş durumda. Ancak, sürücüsüz otomobiller konusunda bazı endişeler de yok değil Örneğin Amerikan Federal Soruşturma bürosu "FBI" sürücüsüz otomobillerin patlayıcı yüklenerek bir saldırı aracı olarak kullanılmasından endişe duyuyor.