"Terim'in kızına..."

Galatasaray'ı karıştıran karar

"Terim'in kızına..."

Galatasaray’ın önceki gün gerçekleşen Mali Genel Kurulu’nda dikkat çeken konulardan biri de eski teknik patron, Divan Üyesi ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile kızı Merve Terim’e ağır hakaretlerde bulunduğu için kulüp tarafından ihraç cezası verilen Arif Çalıkoğlu’nun affedilmesi oldu.

Yönetim kurulu tarafından oylamaya sunulan ve genel kurul tarafından affedilmesi yönünde karar çıkan Çalıkoğlu için yapılan bu işlem camiada büyük tepki topladı. Başkan Ünal Aysal ve ekibinin de lehte oy kullandığı oylama sırasında salonda sadece 50 kişi bulunurken, Arif Çalıkoğlu’nun işlediği suçun okunmaması eleştirileri beraberinde getirdi. Kongrenin sonunda yapılan bu oylamayla ilgili Başkan Ünal Aysal ve ekibi de eleştirilerin hedefi oldu.

Konuyla ilgili camianın önde gelen iki ismi Milliyet’e şunları söyledi:

HAYRETTİN KOZAK: O kişi kimse suçu okunmuş mu? Okunmadı ise ketenpereye getirildi. Özellikle aceleye getirilmiş ve suistimal edilmiş bir karar. Orada ‘Suç şudur.. Fatih Terim ve kızına ne denilmiştir?” denilmesi gerekiyordu. Bakalım o zaman af çıkıyor muydu?

DOĞAN HASOL: Böyle af olmaz. Suçun niteliğini bilmeden af olamaz. Suçun niteliğini bilmeden neyi affediyorsun. Yönetim kurulu öneri olarak bunu getiriyorsa zaten kaldırmak istiyordur. En azından nelerin affedileceği tanımlanır ona göre bir karar verilir. Her şeyi aynı torbaya koyup affedemezsin.