Yıldırım: Kooperatif ortaklarının borçları yapılandırılacak

Başbakan Yıldırım, tarım sektöründe faaliyet gösteren 1268 kooperatifin 640 milyon lira tutarındaki borçlarının 5 yıl vadelendirileceğini açıkladı.

Yıldırım: Kooperatif ortaklarının borçları yapılandırılacak

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısına katıldı.

Yıldırım burada yaptığı konuşmada, "Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız çiftçilerimiz için önemli bir karar aldı. Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Böylece 1268 kooperatifin 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, yeniden ödeme planı yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Yıldırım konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başlandığını ve tüketici kredilerinde taksit sayısını artıracaklarını söyledi.

Yıldırım önümüzdeki günlerde MEB'in yeni öğretim yılı için 15 bin sözleşmeli öğretmen alacağını, İçişleri Bakanlığının da 10 bin yeni polis alacağını açıkladı.

"VARLIK FONU TASARISINI MECLİS'E GÖNDERDİK"

Ekonomide alınan yeni kararları da anlatan Yıldırım, Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin yasa tasarısını Meclis'e gönderdiklerini söyledi.

Yıldırım, "Ekonomi yönetimimiz, tasarrufları artırmak, ihracatı teşvik için yeni kararlar aldı. Yatırımcı önündeki engelleri kaldırıyoruz. Bireysel emeklilik sistemini otomatik hale getiriyoruz. Plan Bütçe Komisyonu'na geliyor. Böylece bu sistemle önümüzdeki yıllarda en az 90 milyar tasarruf sağlayacağımızı hesap ediyoruz. Tasarrufları artırmak, büyük yatırımlar için Türkiye Varlık Fonu'nun kurulması için tasarıyı Meclis'e gönderdik" dedi.