Zorunlu sigorta için son 5 gün

Ayda 10 günden az çalıştırılan gündelikçiler için, ‘5510’a SMS atarak günlük 80 kuruş primle sigorta yaptırılabilecek. Prim, faturaya eklenerek SGK’ya aktarılacak. 10 günden çok çalışanı bildirmeyene ise 1.201 lira ceza var

Zorunlu sigorta için son 5 gün

Habertürk gazetesinden Tahsin Akça ve Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, ayda 10 günden fazla çalıştırılan gündelikçiler için sigorta zorunluluğu uygulaması 1 Nisan 2015’ten itibaren yürürlüğe girecek. 10 günden çok çalışan gündelikçiyi bildirip sigorta yaptırmayanlar 1.201 lira para cezası verecekler. Aynı evde ayda 10 günden az çalışan gündelikçiler içinse sigorta zorunluluğu yok ancak ferdi kaza ve meslek hastalıklarına karşı korumak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) 3 ayrı yöntemle başvuru yapılabilecek:

KÂĞIT FORM: Çok yaşlıların bilgisayar ve cep telefonuyla uğraşamayacağı düşünülerek basılı form hazırlandı. Formu doldurup SGK’ya vermeleri yeterli olacak.

İNTERNET: e-Türkiye portalına girerek internet üzerinden başvuru yapılabilecek. Çalıştıran, kendisinin ve işçisinin T.C. kimlik numarasını ve ayda kaç gün çalıştıracağını belirtecek. Primi ise bankaya giderek veya ödeme talimatıyla yatıracak.

Haberin devamını okumak için tıklayınız....