4-C'li personelin çalışma saati değişti!

Meclis'te çalışan 4-C'li personelin çalışma saati ve sürelerinde de değişikliğe gidildi.

4-C'li personelin çalışma saati değişti!

4-Cli Meclis çalışanlarının çalışma saatlerine ayar geldi. Buna göre, Geçici personelin çalışma ve saat ve sürelerinin belirlenmesinde kurumda devlet memurları için tespit edilen çalışma saat ve süreleri uygulanacak. 4-C'li, kendisine verilen görevleri çalışma saat ve sürelerine bağlı kalmaksızın sonuçlandıracak.

Geçici personelin malullük veya yaşlılık aylığı almaya hak kazanması, yaptığı görevin ortadan kalkması, göreve alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması, sözleşme hükümlerine uymaması, disiplin suçu işlemesi, mazeretsiz 3 gün veya sözleşme süresince 5 gün işe gelmemesi, hakkında yaptırılan güvenlik soruşturmasının olumsuz çıkması durumunda, sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilebilecek.

Bilgi ve görgülerini artırmak, mesleklerine ait hizmetlerde yetiştirilmek, eğitilmek, araştırma ve incelemelerde bulunmak, staj veya kurs görmek üzere toplam 11 yasama uzmanı ve yasama uzman yardımcısı, lisansüstü eğitim için ise 4 yasama uzmanı, bu yıl içinde yurt dışına gönderilecek.

TBMM yerleşkesi içerisine yapılacak çok katlı otoparkın üzerine, personel çalışma ofisi ihtiyacını karşılamak üzere hizmet binası yapılması önerisi de gündeme geldi. Ancak bu öneri kabul görmedi.