4,5G`ye ücretsiz geçiş için son 3,5 ay!

TEDER Başkanı Özeren "4,5G`de SIM kart değişimi bu yılın sonuna kadar ücretsiz olacak" dedi.

4,5G`ye ücretsiz geçiş için son 3,5 ay!

Telekomünikasyon, İnternet ve Bilgi Teknolojileri Derneği (TEDER) Başkanı Serhat Özeren, yüksek mobil internet hızı sağlayan 4,5G teknolojisinde SIM kart değişiminin bu yılın sonuna kadar ücretsiz olacağını belirterek, "1 Ocak 2017 itibarıyla ise operatörler tercihlerine göre SIM kart değişimini ücretlendirebilecek" dedi.

Özeren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4,5G teknolojisine 1 Nisan itibarıyla geçildiğini anımsatarak, Türkiye'de 73,6 milyon mobil aboneden 38,6 milyonunun yüksek mobil internet hızı ve daha fazla data kapasitesi sunan 4,5G'yi seçtiğini söyledi.

Bilişim sektörünün 2003'ten itibaren her yıl istikrarlı bir şeklide büyüdüğüne dikkati çeken Özeren, "Mobil cihazların genellikle 9 yaş üstü kişiler tarafından kullanıldığı varsayımından hareketle 0-9 yaş nüfus ve Makineler arası iletişim (M2M) kullanıcıları hariç olmak üzere mobil penetrasyon oranı yüzde 106 olarak gerçekleşti" diye konuştu.

Özeren, 1 Nisan 2016'da başlayan 4,5G hizmeti için cihazı ve SIM kartı uygun olan aktif abone sayısının haziran sonu itibarıyla 13 milyon 256 bin 457 olduğunu belirterek, 4,5G uyumlu cihaz sayısının ise 20 milyon 72 bini aştığını kaydetti.

Mobil haberleşme hızını 3G'ye göre 10 kat artıran bu teknolojiden yararlanmanın en önemli koşullarından olan SIM kart değişiminin operatörler tarafından yıl sonuna kadar ücretsiz yapılacağını anlatan Özeren, "1 Ocak 2017 itibarıyla ise operatörler tercihlerine göre SIM kart değişimini ücretlendirebilecek. Bu nedenle aboneler, SIM kartlarını ücretsiz değiştirmek için acele etsin" değerlendirmesinde bulundu.