AB yetkilileri vize serbestisi için geliyor

Avrupa Birliği yetkilileri vize serbestisi için bu hafta Türkiye’ye gelecek.

AB yetkilileri vize serbestisi için geliyor

Avrupa Birliği yetkilileri Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanabilmesi için görüşmeler yapmak üzere bu hafta içerisinde Türkiye’ye gidiyor. Alman Die Welt gazetesine konuşan AB Komisyonu İçişleri Komiseri Dimitris Avramopoulus, Komisyonu’nun gerekli şartların yerine getirilmesinde yardımcı olmak üzere Türkiye’ye uzman göndereceğini söyledi.

”Bu hafta içerisinde AB Komisyonu ve AB Dış İlişkiler biriminden uzmanlar, vize muafiyeti konusunda teknik görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye gidecekler” diyen Avramopoulus, kendisinin de en yakın zamanda Türkiye’ye gideceğini kaydetti.

'Tüm şartlar yerine getirilmeli'

“AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın planlandığı gibi uygulanması için her şeyi yapıyoruz” diyen Avramopoulus, ”Vize serbestisinde gerekli şartların sağlanabilmesi için gerçekleştirilmesi gereken reformların hızla yapılması konusunda uzman gönderilmesi dahil her türlü desteği yapıyoruz” dedi.

Türk yetkililerle teknik ve politik açıdan irtibatta olunduğunu belirten Dimitris Avramopoulus, Türkiye’nin vize serbestisi elde edebilmesi için tüm şartları yerine getirmesi gerektiğini hatırlattı.

Türkiye ile AB arasındaki ilişkinin önemine işaret eden Avramopoulus,”Türkiye AB için anahtar ülke, biz de Türkiye için. Bu ortaklığın güçlendirilmesi gerektiğine olan derin inancımız tüm ilişkilerimiz için bir rehber” ifadelerini kullandı.