ABD Adalet Bakanlığı Volkswagen'e cezai soruşturma açabilir

ABD Adalet Bakanlığı'nın Volkswagen'e emisyon skandalı nedeniyle ceza soruşturması dahil bir dizi soruşturma açılabileceği bildirildi

ABD Adalet Bakanlığı Volkswagen'e cezai soruşturma açabilir

BBC Türkçe'nin haberine göre ABD'de egzoz emisyonlarını kasıtlı olarak düşük gösterdiğini itiraf eden Alman otomativ devi Volkswagen'e, ABD Adalet Bakanlığı'nın (DOJ) cezai soruşturması dahil bir dizi soruşturma açılabileceği bildirildi.
Volkswagen'in İcra Kurulu Başkanı (CEO) Martin Winterkorn, açıklamasında testlerde yaptıkları manipülasyon için özür diledi.

Volkswagen'in ABD operasyonlarından sorumlu Michael Horn da, suçlamaların ardından ABD'li yetkilileri kandırdıklarını itiraf edip "Dürüst olmadık ve işi batırdık. Özür dileriz" açıklaması yapmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı'nın yanıltıcı yazılımla emisyon test sonuçlarını manipüle ettiğini kabul eden Volkswagen hakkında cezai soruşturma başlatacağı iddia edildi. Amerikan basınında yer alan haberlere göre, ABD Adalet Bakanlığı Çevre ve Doğal Kaynaklar Departmanı, yanıltıcı yazılımla emisyon testlerini çarpıtarak, çevreyi 40 kat daha fazla kirleten Volkswagen şirketine soruşturma açacak. Bakanlık yetkilisi Wyn Hornbuckle Anadolu Ajansı muhabirinin konuyla ilgili sorusuna, "Politikamız gereğince, bir soruşturma başlatıldığını onaylayamayız ya da yalanlayamayız" yanıtını verdi.