ABD borsası rekora doymuyor!

Makroekonomik verilerle birlikte yükselen ve rekor kıran New York borsası bugüne de alış ağırlıklı başladı. Dow Jones Sanayi ve Standard & Poor`s 500 Endeksleri tekrar rekor kırarken, Nasdaq Teknoloji Endeksi de bu yılki en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD borsası rekora doymuyor!

New York borsası, ABD'de makroekonomik verilerin olumlu gelmesi ve petrol fiyatlarının yükselişe devam etmesiyle haftanın son işlem gününe alış ağırlıklı başladı.Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 40,06 puan (yüzde 0,22) artışla 18.546,47 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 4,58 puan (yüzde 0,21) değer kazanarak 2.168,33 puana çıktı.

Nasdaq Teknoloji Endeksi de 10,21 puan (yüzde 0,20) yükselerek 5.044,27 puan oldu. Böylece, açılışta, Dow Jones Sanayi ve Standard & Poor's 500 Endeksleri tekrar rekor kırarken, Nasdaq Teknoloji Endeksi de bu yılki en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, haziranda perakende satışlar, bir önceki aya göre, yüzde 0,6 artarak beklentilerin çok üzerinde geldi. Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi yüzde 0,1 artış olması yönündeydi. Ayrıca, ABD Çalışma Bakanlığının bugün açıklanan verilerine göre, haziranda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), beklentinin altında kalsa da, bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı.

Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi yüzde 0,3 artış olması yönündeydi. Petrol fiyatlarının yükselişe devam etmesi de endekslerdeki artışa katkıda bulundu.

Borsanın açıldığı saatte, ABD'de Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 0,5 artışla 45,89 dolardan, Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 0,7 yükselişle 47,69 dolardan işlem görüyordu. Analistler, piyasalardaki olumlu havanın devam etmesi durumunda endekslerin bugün yeni rekor seviyelere ulaşarak haftayı tamamlayacağını belirtiyor.