ABD`de işsizlik başvuruları beklentilerin üzerinde geldi

ABD`de haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin az üzerinde artış gösterdi.

ABD`de işsizlik başvuruları beklentilerin üzerinde geldi

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin az üzerinde artış gösterdi. ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 30 Temmuz ile sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları 3 bin artışla 269 bin oldu. Piyasalarda beklenti başvuruların bin artışla 265 bin olacağı yönündeydi.

Bir önceki haftanın rakamı 266 binde revize edilmeden kaldı. 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 3 bin 750 artışla 260 bin 250 oldu. İşsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı 23 Temmuz ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre 6 bin kişi azalarak 2 milyon 138 bin oldu. 4 haftalık ortalamalara göre işsizlik maaşı başvurusundan yararlananlar 5 bin 250 artışla 2 milyon 141 bin 750 olarak açıklandı.

İşsizlik sigortalıların oranı ise aynı dönemde mevsimsel düzeltilmiş verilerle yüzde 1,6 olarak kalırken, takvim ve mevsimsel düzeltilmiş veri yüzde 1,6'dan yüzde 1,5'e indi.

İşsizlik sigortalıların oranı işsizlik maaşından yararlanmaya devam edenler ile işsizlik maaşı başvurularının oranından hesaplanıyor.